V.l.n.r.: Peter Wierixc, Henny Storm, Rene Pijnen, Koos Boets, Kees de Groot, Vic van Hoek en Frans Hopmans. Foto: Joseph G. van Oevelen.
V.l.n.r.: Peter Wierixc, Henny Storm, Rene Pijnen, Koos Boets, Kees de Groot, Vic van Hoek en Frans Hopmans. Foto: Joseph G. van Oevelen. (Foto: Joseph G. van Oevelen)

Zomerkampioenen: Rene Pijnen (driebanden) en Toine Brooijmans (libre)

  Sport

BERGEN OP ZOOM - De derde editie van het Zomertoernooi, spelsoorten driebanden en libre, is onlangs verspeeld door biljartgroep De Korenaere, in het ontmoetingscentrum te Bergen op Zoom.

De vier hoogst geplaatste spelers voor zowel het driebanden als het libre streden volgens het AVE-Systeem om het Kampioenschap. Halve finalist driebanden was Lepelstrater Harry van Tilburg, tegen Vic van Hoek, die het hem knap moeilijk maakte. Met zijn zeventigtal jaren biljartervaring kon Harry de biljartballen op het groene laken zo plaatsen, dat er vrijwel geen goede aanvangsstoot ontstond voor Vic. Vic van Hoek toverde eveneens moeilijke drieband-patronen uit zijn biljartkeu. Echter bleek Vic van Hoek bleek de langste adem tijdens de enerverende partij. Hij wist na 57 beurten de winst naar zich toe te trekken.

Halve finalist plaatselijk favoriet Kees de Groot moest het onderspit delven tegen in zeer vorm zijnde Rene Pijnen. Voor de derde en vierde plaats herpakte Kees de Groot zijn spel tegen Harry van Tilburg, waartegen hij de derde plaats opeiste. Finalisten driebanden spelers Rene Pijnen en Vic van Hoek speelden ook tegen elkaar. Vic had geen schijn van kans terwijl Rene als 'n sneltrein de partij uitmaakte met series van zeven en zes. Rene Pijnen bleek wederom een klasse apart in spelsoort driebanden en zijn kampioenschap prolongeerde. Tijdens het driebandentoernooi won Toine Brooijmans de kortst gewonnen partij in zestien beurten, met een gemiddelde van 1.187 punten.

Halve finalist libre Frans Hopmans speelde tegen Kees Coppens. Frans demarreerde en hierop had Kees geen verweer zodat Frans de finale plaats opeiste. Mede halve finalist 'Nestor' Bert Hector verloor tegen Toine Brooijmans. Finalist Frans Hopmans mocht het opnemen tegen de constante speler Toine Brooijmans. Frans moest zijn meerdere erkennen tegen deze veelvoudig kampioen van biljartgroep de Korenaere. In spelsoort Libre was de kortst gewonnen partij tijdens het zomertoernooi door Jan Hulleman in veertien beurten een gemiddelde van 2.800 punten.

Meer berichten