V.l.n.r.: Arbiter Blaas Schroevers, Fons Jansen, Wim de Gier en Lenie Nelisse, volle concentratie gestartte: "Koppeltoernooi 2019".
V.l.n.r.: Arbiter Blaas Schroevers, Fons Jansen, Wim de Gier en Lenie Nelisse, volle concentratie gestartte: "Koppeltoernooi 2019". (Foto: Joseph van Oevelen)

Lenie Nelisse eerste Libre biljartkampioen van De Korenare

  Sport

De Bergse Lenie Nelisse, is de eerste Libre kampioen geworden van biljartgroep De Korenaere. Wedstrijdleider Kees de Jong had de eer haar te huldigen met deze geweldige prestatie. De kersverse kampioen, was gedurende competitie poule Libre C, seizoen 2018-2019 (26 wedstrijden) de sterkste speler. En was de overige twaalf mannelijke deelnemers en Mary Cameron, ruimschoots de baas.

Biljartcompetitie werd de Belgische telling gehanteerd en tot de laatste speeldag (20 mei) erg spannend geweest wie er bovenaan zou eindigen. De spelers die tot het laatst meededen voor de bovenste plaatsen waren Willem Liplijn, Lenie Nelisse, Wim Beukema, Kees de Jong en de Halsternaar Toon Suijkerbuik. Vorig seizoen de heren Toon Suijkerbuik en Kees de Jong in de finale stonden, doch kon laatst genoemde zijn titel niet prolongeren en respectievelijk op de derde en vierde plaats eindigden.

Finale partij ging tussen Wim Beukema en Lenie Nelisse, de partij ging gelijkmatig op en beide spelers wisten leuke series te produceren, wat een genot was voor de supporters en aanwezigen. Echter wist Wim Beukema een slotserie te maken en moest Lenie Nelisse op voor de gelijkmakende beurt en slechts een carambole moest maken; doch miste zij de acquitstoot.

Mede gehanteerde Belgische telling werd Lenie Nelisse, alsnog de eerste biljartkampioen van de biljartgroep De Korenaere. De 86-jarige Kwiek en Vitale-Lepelstraaternaar Harry van Tilburg, tevens bekwaam driebanden speler, leidde deskundig de finale partij. 

Voor de eerste drie spelers en categorie hoogste serie procentueel gewijs, geldprijzen te winnen. Hoogste serie procentueel gewijs werd gemaakt door Leon Matthijssen, 12 caramboles. De prijzen werd uitgereikt door wedstrijdleider Kees de Jong. Gierbij bedankte hij de deelnemers voor hun sportieve bijdrage en prettige samenwerking. Eveneens vrijwilligster Joke Krijnen, voor de bediening, en Ria Schell, voor de geschonken borrelhapjes tijdens de biljartfinale.

Volledige uitslag Libre C.

1. Lenie Nilesse
2. Wim Beukema
3. Kees de Jong
4. Toon Suijkerbuik
5. Willem Liplijn
6. Jan Hulleman
7. George Schwarze
8. Leon Matthijssen
9. Harry van Tilburg
10. Arie Blokland
11. Ad Heijgen
12. Math. Stevens
13. Mary Cameron
14. Fons Jansen

Meer berichten