Foto: Gebruiker

Bergs Hengelsport Kampioenschap Jeugd Zoetwater 2019

  Sport

Raar maar waar, de jeugd staat al weer te trappelen om 1,5 uur te gaan zitten. Want het meest populaire visevenement van Bergen op Zoom gaat binnenkort weer van start, de BHK zoetwater En welke jeugdige sportvisser doet hier nu niet aan mee. De BHK zoetwater is het hengelsportkampioenschap voor jeugd tot 16 jaar.

Net als altijd weer verdeeld over 6 wedstrijden waarvan de 4 beste meetellen voor het kampioenschap. Je kan dus 2 avonden overslaan, of voor meer kans op de cup, alle 6 de wedstrijden meedoen en de 2 minste laten vervallen. Naast de cup en de eindprijzen zijn er elke avond prijzen voor de beste 3 pupillen en junioren. Vorig jaar was het een groot succes met 14 jeugdige vissers, dit jaar hopen we natuurlijk op meer deelnemers. En wie kan de kampioen van vorig jaar,Laetitia Broerenverslaan. Of prolongeert zij haar titel?

Moet je persé alle avonden komen om kampioen te worden?

Nee hoor, elke avond zijn er prijzen voor de beste drie pupillen (t/m 12 jaar) en junioren. Maar wil je kampioen worden, vis dan minimaal 4 avonden mee. Na de laatste wedstrijd wordt er een klassement opgemaakt. Degene met de meeste centimeters is Bergs Kampioen. En er is natuurlijk een eindprijs voor alle vissers, ongeacht het aantal avonden dat je mee vist. Maar dan moet je wel de laatste avond meedoen om je prijs persoonlijk uit te kiezen.

Wanneer, waar en hoe laat zijn de wedstrijden?

Houdt de volgende donderdagavonden vrij om mee te doen aan het BHK jeugd;16 mei, 23 mei, 13 juni, 20 juni, 27 juni en 22 augustus. De wedstrijden zijn van 18.45 tot 20.15 aan de Kleine Melanen in Bergen op Zoom. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur aan de waterkant.

Wie mogen er meedoen?

Iedere jongen of meisje tot 16 jaar mag mee doen. Je hoeft geen lid te zijn van een visvereniging en een Vispas is ook niet nodig. We vissen in twee leeftijdsgroepen, pupillen en junioren.

Wat kost het?

Niks natuurlijk, we willen zoveel mogelijk jeugd aan de waterkant, meedoen is dus gratis. Dus, heb je zin, alleen of met je broer, zus of vriend(in), doe dan gewoon mee.

Welke hengel moet ik meenemen?

Dat beslis je helemaal zelf. De hengel die je gebruikt is vrij, een vaste stok of werphengel, maar uiteraard niet beide tegelijk.Neem ook een grote emmer of een leefnet mee om je vis in te bewaren tot deze gemeten wordt.

Natuurlijk is het is de bedoeling dat iedere jeugdvisser zelfstandig vist. De vereniging die deze avonden begeleidt, HSV De Rietvoorn, zorgt voor voldoende hulp en advies. Zit je lijn in de knoop, zinkt je dobber, is je haakje eraf of kan je die grote vis niet uit het water krijgen, er is altijd een helpende hand.

Bergs kampioen wordt degene met in totaal de meeste centimeters vis aan het einde van de laatste wedstrijd. Die gaat naar huis met de Nol Jurgers Cup en een mooie prijs. De overige deelnemers mogen de laatste avond ook een prijs uitzoeken. Natuurlijk is er tijdens elke wedstrijd voor iedere visser ook nog een lekkere versnapering.

Dus, jeugdvissers van Bergen en omstreken, jongens en meisjes, schakel broer, zus, ouders, opa of oma in en kom de zes donderdagavonden naar De Kleine Melanen voor gezellige en sportieve viswedstrijden. Iedereen die mee doet wensen wij alvast heel veel succes! Zet m op en pak die Nol Jurgers Cup !

Voor meer informatie over de BHK zoet of de gouden tip voor succes, rij dan even naar hengelsporthuis Jurgers aan de Parallelweg 109.

Meer berichten