Foto:

F!TFabriek en kinderopvang organisaties slaan handen ineen

  Sport

Het is de ambitie van de gemeente om met de interventie Nijntje Beweegdiploma steeds meer kids te laten bewegen. We richten ons hierbij op een duurzame gedrags- en leefstijlverandering waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Daarom kunnen peuters en kleuters bij verschillende kinderopvang locaties in de gemeente Bergen op Zoom het Nijntje Beweegdiploma halen!

Wat is het?

Het Nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan.

Meedoen

Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma dat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

De volgende locaties gaan als eerste het Nijntje Beweegdiploma aanbieden:

- Schans in Halsteren
- KDV Montessori
- KDV Oost
- KDV Het Palet

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar; Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Meer informatie over het beweegdiploma wordt via een ouderbijeenkomst per locatie gecommuniceerd.

Meer weten?

Neem contact op via De F!TFabriek met Sigrid Noordijk, s.noordijk@fitfabriekboz.nl of 0164-201205.

Meer berichten