Foto:

Lacrosser Daniël Sterenborg uit Ossendrecht wederom kampioen

  Sport

Sinds drie jaar speelt Ossendrechtenaar Daniël Sterenborg in de Lacrosse-competitie mee met het team van Enschede. Afgelopen zondag speelden de tot dan toe ongeslagen heren van Phoenix Lacrosse Enschede op de velden van Utwente tegen Wageningen, de nummer twee van de divisie. Aangemoedigd door eigen publiek is met de winst van 14 tegen 5 de gouden medaille voor dit seizoen verzekerd.

Het herenteam speelt 9 juni, tijdens het NK in Nijmegen, een wedstrijd tegen de laagstgeplaatste uit de hoofdklasse om te promoveren. Ze willen ongeslagen deze divisie uitspelen en plannen zelfs nog wat oefenwedstrijden tegen hoofdklasse en buitenlandse teams.

Sterenborg heeft al enige gouden plakken binnen uit zijn tijd in Amsterdam, Belgisch kampioen met Brussel en dus nu met Enschede. Hij is oprichter van Lacrosse in de zuidwestregio onder de naam Ogers Lacrosse en zal Enschede graag meehelpen naar de hoofdklasse. Met zijn Ogers Lacrosse heren worden stappen gemaakt om de tweede divisie te bestormen: We zijn al in gesprek met andere teams, als hun werving bij de introductieweken goed gaat, dan is een combinatieteam zo te maken met onze Ogers, waarvan er 7 speelgerechtigde volwassenen zijn vanaf oktober.

De teamsport Lacrosse is een heel energieke sport en wordt gespeeld met een stok met aan het uiteinde en netje waarmee een hard rubberen bal wordt overgespeeld en in het doel wordt geschoten. Het is een ruigere sport omdat gecontroleerd fysiek contact is toegestaan bij de heren, vandaar de beschermende kleding. De dames en jeugd spelen een contact-arme versie.

Kom eens kijken op de trainingen op dinsdag 19.00 op de velden van MHC Tempo, op sportpark Rozenoord voor een paar proeftrainingen. Het is spannend om te zien en gewoon echt een andere teamsport. Na een korte introductie kun je snel mee in het spel, wie weet na drie jaar haalt Sterenborg met de Ogers de gouden plak.

Meer berichten