Foto:

Hardlopen tijdens de Tien van Halsteren

  Sport

Atletiekvereniging AC Olympia organiseert voor zondag 31 maart de jaarlijkse wegwedstrijd Tien van Halsteren. Deze keer is gekozen voor een vernieuwd parcours. Vanuit de dorpskern is nu een ronde van 5000 meter uitgezet die grotendeels door buitengebied voert.

De kuitspieren zullen behoorlijk belast worden bij het beklimmen van een stuk Brabantse Wal. Wedstrijdatleten en prestatielopers die de langste afstand 10 kilometer afleggen krijgen de glooiende Nieuwstraat tweemaal voor de kiezen. Start en finish blijven in het dorpscentrum nabij het Burgemeester Mastboomplein.

Voor de jeugd is het parcours nagenoeg hetzelfde als voorgaande jaren. Voor de jeugdloop klinkt het startschot om 12.00 uur. Deelname aan deze loop over ongeveer 1 kilometer is geheel gratis. Alle jeugdige deelnemers ontvangen een medaille bij de finish. Voor de eerste drie jongens en meisjes is bovendien een trofee beschikbaar. Kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom om, eventueel onder begeleiding, allemaal hun beste beentje voor te zetten.

Populaire afstand

Vertrek voor de prestatieloop over 5 kilometer bij de Tien van Halsteren is om 12.30 uur. Enkele jaren terug plaatste AC Olympia deze afstand als aparte loop op het programma. En met succes. Zowel aansprekende atleten uit de wijde regio als recreanten die de uitdaging over 5 kilometer eens graag aangaan verschijnen aan de start. Voor de eerste drie mannen en vrouwen is er een attentie.

Wedstrijd- en prestatieloop

Om 13.15 uur klinkt nabij het wedstrijdsecretariaat café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat 84 het startschot voor de wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer. Deelnemers vertrekken in noordelijke richting en leggen tweemaal de ronde over 5 kilometer af.

Regionaal loopcircuit

Net als voorgaande jaren maakt de Tien van Halsteren als wedstrijd deel uit van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant. Dit is een reeks van elf wegwedstrijden/stratenlopen in de regio over met name 10 kilometer, enkele langere afstanden (15 km en halve marathon) en over 5 kilometer. De openingswedstrijd is de Halderbergeloop in Oudenbosch, de slotwedstrijd is traditiegetrouw in oktober in Rucphen.

Meer berichten