Foto: Heroes for Heroes

Spinning marathon Heroes for Heroes op naar 8e editie

  Sport

Heroes for Heroes houdt op 30 maart een cycling marathon in Bergen op Zoom. Tijdens de spinning marathon, een indoor-fietsfestijn, stapt jong en oud weer op de fiets om zo veel mogelijk geld op te halen voor landelijke en zeker ook regionale instanties & goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. Heroes for Heroes is toe aan de 8e editie en dit keer fietsen de deelnemende Heroes zich in het zweet op een nieuwe locatie: in het Cultuurgebouw van 'Rijks.

Op zaterdag 30 maart verandert 't Cultuurgebouw van 't Rijks tot een grote cycling arena. Jong en oud fietsen als ware Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen en 'alles te geven' voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan. Creatieveling Merijn Oerlemans is de trotse presentator van de dag, hij gaat er vol enthousiasme voor zorgen dat er zoveel meters worden afgelegd.

Goede doelen

De fietsende Heroes 'geven fysiek alles' tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan dit jaar naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doelen: Roparun, Stiching Ankie, Hospice De Markies en Vrienden van Amphia.

Programma

Vanaf 10.30 uur start het kids programma waarbij gedurende twee rondes gestreden wordt voor het team met de hoogste opbrengst. Ook middelbare scholen sprinten dit jaar mee. Tussen 12.00 en 19.00 uur is de cycling marathon voor volwassenen waarbij elk uur onder leiding van een instructeur en opzwepende muziek alles wordt gegeven zoals echte Heroes betaamt.

De afgelopen edities mochten wij de voorste rijen reserveren voor Heroes die gedurende de gehele marathon, 7 uur lang, fietsen voor het goede doel. We zijn erg benieuwd hoeveel van deze Heroes we dit jaar mogen verwachten!

Heroes lounge

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong & oud, te komen aanmoedigen. Na een sportieve dag kunnen de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Onder het genot van een hapje en een drankje zorgt DJ Kimo voor een muzikale noot.

Samen Beleven en alles Geven

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan.

Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op deze website.

Meer berichten