Foto:

Grote Prijs Adrie van der Poel verzorgt fietsmiddag

  Sport

Vrijdag 7 juni vezorgt de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide, na het succes van 2018, voor de tweede maal een uniek wielerevenement voor mensen met een beperking. Dit evenement vindt plaats op het wielertrainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege te Ossendrecht en krijgt de naam 'Uniek Sporten, fietsen met je idool'.

De Stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert al 20 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd met name bekend als de wereldbeker veldrijden. Daarnaast is de organisatie betrokken bij het wielervent op Calfven in september. Het event op 7 juni is bedoeld voor mensen met een beperking (mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap) binnen de samenleving.

Vrijdag 7 juni start het event om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen deelnemen aan verschillende clinics: op de racefiets, MTB, spinnning bike, op de rollenbank, met een tandem enzovoorts. Daarnaast zullen er allerlei demonstraties zijn met onder andere een handbike. Vorig jaar waren er 160 deelnemers, dit jaar gaat men voor 275 deelnemers.

Heb je altijd als eens willen fietsen met een echte wielrenner? Vrijdag 7 juni kan deze droom in vervulling gaan. Deze unieke kans mag je absoluuut niet laten lopen. Een leuke en gezellige fietsmiddag staat je te wachten… Een mooie herinnering in de vorm van echt wielershirt wacht op jou! Iedereen die zich vóór 16 april aanmeldt is zeker van dit mooie unieke shirt.

Aanmelden kan via de website. Het fietsen kan op elk niveau:
- Beginners of niet sportief - Er kan gefietst worden op racefiets, MTB fiets, op de tandem, op de rollenbank en op spinningsfietsen. Tevens kan je kennismaken met een handbike;
- Gemiddeld - Er kan gefietst worden over een parcours met gemiddelde moeilijkheidsgraad en kleine heuveltjes;
- Gevorderd - Als je al veel ervaring met fietsen hebt, is er een parcours voor gevorderden.

Er is voor iedereen wel een geschikte groep. Heb je géén fiets, geen probleem. Geef dit aan bij je aanmelding en de organisatie zorgt dat er een fiets klaar staat. Wil je ook op de foto met één van fietsidolen? Ook dit behoort die middag tot de mogelijkheden. De organisatie is momenteel in overleg met verschillende toppers! Na afloop ga je samen met de wielrenners genieten van een echte wielermaaltijd.

Dit leuke event mag je dus niet missen. Instanties als WVS, Titurel, Almata, SDW, Stichting Samenwerken hebben hun medewerking al toegezegd. Dit jaar zal de organisatie ook gaan samenwerken met Stichting Zin en met Special Olympics Nederland.

Meer berichten