Badmintonstrijder Natasja Looij (rechtsvoor) in haar partij tegen Robad.
Badmintonstrijder Natasja Looij (rechtsvoor) in haar partij tegen Robad. (Foto: The Flying Shuttle '57)

TFS'57 Badmintonnieuws: team 1 grijpt naast kampioenschap

  Sport

De spelers van het vlaggenschip van badmintonclub The Flying Shuttle '57 begonnen afgelopen vrijdag 8 februari met gezonde spanning aan hun slotwedstrijd tegen Robad 2 uit Roosendaal. De voor het kampioenschap noodzakelijke zeven winstpunten bleken een brug te ver.

Vooraf had het team met hoofdtrainer Arno van Rooijen besloten dat het deze laatste competitiewedstrijd met een volledige opstelling van spelers zou acteren: beide dames en allevier de heren.

Voor de mannendubbel betekende dit dat Patrick Looij en Christ de Rooij speelden tegen Rob Cornelis en Dolf Roovers. Met in totaal bijna 150 jaar badmintonervaring op de baan was er voor gemakzucht geen ruimte. De eerste game ging met 17-21 naar Robad, maar Patrick en Christ stelden overtuigend orde op zaken door de navolgende games met 21-13 en 21-18 te winnen.

De vrouwendubbel was tijdens de heenwedstrijd nog in drie games prooi voor Natasja Looij en Denise van Eekeren. Deze keer waren zussen Danique en Joëlla Biskop na een verloren eerste game (21-11) echter sterker dan de Bergse dames (18-21, 13-21). Die uitslag zette alle volgende partijen op scherp, er mocht namelijk geen enkel verlies meer genoteerd worden om kans te houden op het kampioenschap.

Enkelpartijen beslissend

TFS'57-badmintonner Jeroen Looij speelde op zijn eigen en soms onnavolgbare wijze de eerste mannenenkel en liet 21-13 en 21-10 winst noteren ten koste van Robad-speler Rob. Ook badmintonveterane Denise leverde tegenover Joëlla een broodnodig winstpuntje aan de zegekar van TFS'57 (21-10, 21-14).

Op een tussenstand van 3-1 voorsprong was de eer aan Timo Kaatman en Natasja voor de tweede enkelspelen. Timo's incasseringsvermogen werd danig op de proef gesteld toen 'old soldier' Dolf de eerste game met 17-21 uit Bergse handen hield. De bebrilde TFS'57-badmintonner kaatste de shuttle met 21-12, maar zag in de slotgame dat Dolf wederom de druk opvoerde en deze tot het eind vasthield. De 16-21 winst voor Robad zette een streep door het kampioenschap van TFS'57.

Natasja begon op de baan ernaast juist met een goede eerste game tegen Danique (21-16), maar de jongste Biskop bleek vastberadener in de tweede (17-21). Het kaarsje van Natasja doofde langzaamaan in de derde, waarna een fanatieke Danique met 12-21 het derde punt voor haar team kon laten noteren.

Driesetter voor gelijkspel

Helaas kwam de tweede gemengddubbel met Natasja en Jeroen te vervallen en op een tussenstand van 3-4 hadden Christ en Denise als taak om gelijkspel af te dwingen in de eerste gemengddubbel. Een partij die overigens gekenmerkt werd door vrij veel foutjes aan beide zijden van het net. De eerste game ging met 21-19 naar TFS'57, waarna Rob en Joëlla terugsloegen met 18-21. In de derde game kregen Christ en Denise weer meer grip op de rally's en viel op 21-16 de laatste competitieshuttle van het seizoen op de grond. Gelijkspel.

Team 1 is in competitieseizoen 2018-2019 nummer 2 geworden in de vijfde divisie (afdeling 25) op drie punten achterstand achter kampioensteam De Meppers uit Rucphen. Het TFS'57-team bedankt de aanwezigen die tijdens deze slotwedstrijd in Sportcentrum De Karmel kwamen aanmoedigen.

Seizoensresultaten op rij: team 1 is nummer 2 in de vijfde divisie, team 2 is zesde in de zevende divisie, team 3 is achtste in de achtste divisie, jeugdteam U13 is tweede in de Onder 13.

Kennismaken met badminton in Bergen op Zoom

Wil je een keer komen badmintonspelen en kennismaken met de badmintonsport en onze club? We spelen elke woensdagochtend, woensdagavond en vrijdagavond. Bezoek onze website https://tfs57.nl/kennismaken/ voor meer informatie. Je bent van harte welkom: al vanaf 7 jaar jong! Je mag drie keer GRATIS komen badmintonnen zonder dat je ergens aan vast zit.

Volgende week meer TFS'57 Badmintonnieuws!

Meer berichten