Examenkandidaat Erik Helleman (groene pullover) na zijn trainersexamen omringd door spelers van TFS'57 en BC Batho.
Examenkandidaat Erik Helleman (groene pullover) na zijn trainersexamen omringd door spelers van TFS'57 en BC Batho. (Foto: The Flying Shuttle '57)

TFS'57 Badmintonnieuws: geslaagd trainersexamen tijdens NK Badminton in Almere

  Sport

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2019 in Topsportcentrum Almere vond ook het trainersexamen van Erik Helleman voor de Sportleider Badminton 3 opleiding plaats. In de tussentijd kroonden topbadmintonners Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen zich tot Nederlands Kampioen in het enkelspel.

Badmintonclub The Flying Shuttle '57 in Bergen op Zoom hecht grote waarde aan gekwalificeerde trainers en trainer Erik Helleman mocht in Almere 'op voor het examen'. Daartoe waren vijf spelers van team 1 en drie spelers van BC Batho meegereisd naar Flevoland om als spelersgroep te fungeren voor de gedeeltelijke afronding van Eriks rijkserkende trainersopleiding.

Tijdens een 45 minuten durende training in de breedtesporthal van Topsportcentrum Almere werkte de Brabants-Zeeuwse spelersgroep zich in het zweet met oefeningen voor de stop-drop. Deze slag is één van de wapens in het badmintonarsenaal van schijnslagen bedoeld om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Trainer-in-opleiding Erik Helleman is zondag geslaagd voor deze Proeve van Bekwaamheid en is daarmee een grote stap dichterbij het voltooien van zijn opleiding!

Belangrijke slotwedstrijd team 1

Het vlaggenschip van badmintonclub TFS'57 heeft nog een bescheiden maar reële mogelijkheid om kampioen te worden in de vijfde divisie. Het speelt haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen regiogenoot Robad 2 uit Roosendaal en heeft een zéér ruime overwinning nodig.

Op vrijdagavond 8 februari a.s. vanaf 20.00 uur gaat het team van start in Sportcentrum De Karmel en de spelers kunnen alle aanmoediging gebruiken. Belangstellenden en natuurlijk ook alle clubgenoten zijn meer dan welkom om Denise, Natasja, Timo, Jeroen, Patrick en Christ te komen supporteren.

Kennismaken met badminton in Bergen op Zoom

Wil je een keer komen badmintonspelen en kennismaken met de badmintonsport en onze club? Bezoek de website voor meer informatie. Je bent van harte welkom: al vanaf 7 jaar jong! Je mag drie keer GRATIS komen badmintonnen zonder dat je ergens aan vast zit.

Meer berichten