Koop nu je ticket (met korting) voor de vierde Rovers Run, want het belooft zaterdag 22 juni 2019 bij Fort de Roovere een ware veldslag te worden.
Koop nu je ticket (met korting) voor de vierde Rovers Run, want het belooft zaterdag 22 juni 2019 bij Fort de Roovere een ware veldslag te worden. (Foto: )

Rovers Run in 2019 nog sensationeler

  Sport

Zaterdag 22 juni 2019 vindt alweer de vierde editie van de Rovers Run plaats. Via de website is de inschrijving geopend en kunnen tot en met 31 januari tegen aantrekkelijke kortingen Early Bird-tickets worden gekocht voor de 3, 7, 14, 21 en 42 km obstacle run.

Vrijdag 14 december werd tijdens het Bergs Sportgala de Rovers Run uitgeroepen tot Sportevenement van 2018. ,,Een hele eer'', zo vindt oprichter Mitchell van Egeraat. ,,Maar we gaan ons uiterste best doen om een nog groter en vooral beter evenement weg te zetten in 2019. Wij hebben namelijk nog ontzettend veel mooie ideeën!''

In 2019 wordt de opmars van de Franse veroveraars (deelnemers) naar Fort de Roovere bemoeilijkt door nieuwe uitdagende hindernissen (maar liefst meer dan 200 obstakels bij de 42 km!). En ook de beleving van de deelnemers neemt een hoge vlucht doordat bij deze editie het historische thema extra benadrukt wordt. Dus koop snel jouw ticket want het belooft zaterdag 22 juni een ware veldslag te worden!

Om iedereen 'n passende uitdaging te bieden, zijn er diverse afstanden. Zo is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar en families een Family Run van 3 km. Op veler verzoek moeten ook de kids via de ondergelopen Mozesbrug het fort zien te bereiken. En zoals altijd mogen stoere papa's, mama's en oudere broers of zussen hen hierbij helpen! Ze moeten hier wel een eigen ticket voor aanschaffen. Voor mensen vanaf 12 jaar is er een parcours van 7 of 14 km. En een getrainde sporter kan de uitdaging aangaan met een parcours van 21 of zelfs 42 km, waarbij de deelnemer minimaal 18 jaar dient te zijn. Nieuw bij deze editie is dat er twee wedstrijdvakken zijn voor de 7 en 14 km, speciaal voor de fanatiekelingen die het fort in recordtijd willen veroveren!

De Rovers Run is 'n evenement dat sport, natuur en historie met elkaar verbindt. Het beleg van Fort de Roovere door de Fransen in 1747 herhaalt zich op 22 juni 2019. De deelnemers zullen als Franse veroveraars de verdedigingswerken van de Bergenaren (organisatoren) zien te trotseren. Ze moeten water en modder, hindernissen (denk hierbij aan monkeybars, klimmuren en tijgerbanen) en nog veel meer trotseren. De route leidt ze langs de mooiste stukken van de Brabantse Wal met bijvoorbeeld het mulle zand van de Bergse Heide en diverse wateren rond het fort als extra hindernissen.

Het veld direct naast Fort de Roovere wordt weer volledig ingericht voor de bezoekers en de deelnemers. Het historische karakter van de Rovers Run wordt daarbij extra belicht. Bij aankomst word je ontvangen door een gastheer en een gastvrouw uit 1747. Onder het genot van een hapje en drankje bij Herberg de Dorstige Draver kun je de veroveraars bekijken, toejuichen en fotograferen. Op het kampement is van 's ochtends tot 's avonds laat opzwepende muziek te horen en de hele dag wisselt een team van dj's elkaar af. De toegang van het Rovers Run terrein is gratis.

Ook een ticket kopen? Ga dan naar de website.

Meer berichten