Logo gazetbergenopzoom.nl


Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen. FOTO: PR
Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen. FOTO: PR

Bliksemstart Runners

  Sport

In 2017 is binnen atletiekvereniging Spado gestart met een nieuwe groep, de RaceRunners. De eerste training vond plaats op 31 mei en vanaf toen is de groep hard gaan groeien. Ondertussen zijn er wekelijks tien atleten die een lichamelijke beperking hebben en wekelijks op een RaceRunner actief zijn.

door Jeroen Jonkers

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen. De Racerunner is geschikt voor kinderen of volwassenen met een lichamelijke beperking , zoals bijvoorbeeld cerebrale parese (spasticiteit), spina bifida (open ruggetje) of syndromen, die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan Race Running een geschikte sport zijn. Zowel het Fonds Gehandicaptensport, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), Kiwanis Bergen op Zoom, het Coöperatiefonds van de Rabobank als de Grand Old-Dad Club ondersteunen financieel dit goede doel. Ook voetbalvereniging Vrederust heeft twee avonden gevoetbald om de RaceRunners te ondersteunen.

Kennismaken

AV Spado heeft nu vijf RaceRunners in het bezit, waardoor geïnteresseerden kennis kunnen maken met deze sport, voordat ze er zelf één aanschaffen. Geïnteresseerden voor de RaceRunners kunnen contact opnemen met Jeroen Jonkers via ggroep@spado.nl of 06 -14016061.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox