Promotiefoto Saps At Sea
Promotiefoto Saps At Sea (Foto: onbekend)

Laurel en Hardy als zeebonken in de Raayberg

  Cultuur

Op vrijdagavond 12 april is er weer een Laurel & Hardy’s Another Nice Mess Night in de Raayberg in Bergen Op Zoom. Een gezellige avond met films en om even met elkaar te socializen, want dat staat bij de Bergse club die al bijna dertig jaar bestaat, hoog in het vaandel. Niks leukers om een week mee af te sluiten.

In On The Loose uit 1931, hebben Laurel en Hardy een kleine gastrol. Thelma (Todd) en ZaSu (Pitts) zijn het daten zat, omdat zij telkens belanden in het attractiepark Coney Island. Hun vriendjes kunnen niks originelers bedenken. Na het zoveelste tripje staan Stan en Ollie voor de deur.

In Oliver The Eight uit 1934 hebben Stan en Ollie een kapperswinkel. Stan ziet een advertentie van een rijke oude weduwe die op zoek is naar een man om mee te gaan trouwen. Hij ziet de makkelijke weg om een goed leven te hebben zonder hard te hoeven werken. Ollie vindt dit een goed idee en besluit ook een reactie te schrijven en dat de beste maar mag winnen. Ollie doet slechts zijn eigen brief op de post. De weduwe pikt alle Olivers uit de post. Geen enkele Oliver heeft de trouwdag ooit gehaald en de achtste Oliver wordt uitgenodigd…

In 1940 maakte Laurel en Hardy Saps At Sea, hun laatste film voor Hal Roach. Stan & Ollie werken in een toeterfabriek waar ze claxons moeten afstellen en stemmen. De één na de andere raakt overspannen en ook Ollie kan het niet meer aan. Als hij naar huis wordt gestuurd komt dokter Finlayson langs. Hij constateert dat Ollie last heeft van “hoornfobia” en zee rust zou hem goed doen. Het drinken van geitenmelk ook. Ollie wil niet varen op de oceaan en Stan komt op het idee om op de haven een boot te huren die de wal niet zal verlaten. Voordat de heren vertrekken is het ook een chaos in het appartement waar zij wonen. Ook dit geeft Ollie allesbehalve rust. Eenmaal aangekomen bij de haven, betrekken de heren de boot, samen met hun geit die Stan heeft meegenomen. In dezelfde omgeving is crimineel Nick Grainger op de vlucht en zij kruisen ongewild elkaars pad.

Dit alles en veel meer rond de klok van acht uur in de Raayberg in Bergen Op Zoom. Leden en donateurs betalen 3 euro entree, en niet leden kunnen naar binnen voor 5 euro. Reserveren kan via jitterbugstent@gmail.com en dan krijgt u nog 1 euro korting.

Meer berichten