Logo gazetbergenopzoom.nl


Filmconcert Aurora goes to Hollywood met muziek uit bekende films, zoals James Bond.
Filmconcert Aurora goes to Hollywood met muziek uit bekende films, zoals James Bond.

Aurora viert jubeljaar met feestweekend

  Cultuur

Met een bomvol feestweekend viert harmonie Aurora uit Woensdrecht zaterdag en zondag het 120-jarig bestaan van de muziekvereniging. Op het programma staan een reünie, feestavond en optredens van verschillende korpsen.

WOENSDRECHT - Het jubileumweekend start zaterdagavond om half acht met een reünie voor oud-leden. In café Steffie's in de Dorpsstraat, inmiddels bijna zeven jaar het thuishonk van harmonie Aurora, zijn beelden te zien uit lang vervlogen tijden. Aansluitend is er een feestavond met een optreden van de Roosendaalse bigband Valley Sound.

Zondag trapt harmonie Aurora om elf uur af met een concert in de feesttent naast het café. Heel de middag zijn er optredens van korpsen uit Huijbergen, Nispen, Putte, Halsteren, Bergen op Zoom en Ossendrecht. Stuk voor stuk spelen ze een uur lang in de tent naast het café.

1897

Terug naar het begin. Het is 1896 wanneer een groep enthousiaste muzikanten in Hoogerheide muziekvereniging De Scheldezonen opricht. Woensdrecht kan niet achterblijven. Een jaar later, in 1897, ziet Aurora het levenslicht. Vernoemd naar de godin van de dageraad. In de beginjaren zijn het voornamelijk mannen die lid zijn van de vereniging. Tegenwoordig is de verhouding man-vrouw fifty-fifty en bestaat de vereniging uit hoofdzakelijk jonge muzikanten.

Hecht

Aurora is een hechte vereniging. Een club waar iedereen elkaar kent. Waar lief en leed met elkaar wordt gedeeld. En waar de muzikanten elkaar ook buiten de vereniging zien. "Gezelligheid staat voorop", zegt Elsemiek. Zelf is ze inmiddels vijftien jaar lid van Aurora. Ook Thalia van Overveld (29) speelt geruime tijd bij de harmonie. Het leeuwendeel van de muzikanten is net als Elsemiek en Thalia ruim onder de veertig jaar. Slechts een enkeling is de zestig gepasseerd. De circa vijfentwintig actieve leden komen hoofdzakelijk uit Woensdrecht, maar ook uit Bergen op Zoom, Roosendaal en Tholen. "Onze dirigent woont zelfs in Dongen. Hij komt iedere week speciaal naar Woensdrecht omdat het hier zo gezellig is."

Filmmuziek

Popnummers en filmmuziek afgewisseld met concertstukken vormen het repertoire van Aurora. "Juist die mix van stijlen maakt het leuk", zegt Thalia. De muzikanten repeteren wekelijks in een lokaal van café Steffie's in de Dorpsstraat in Woensdrecht. Daarvoor repeteerde de vereniging in zaal In de Zon in Hoogerheide. De harmonie treedt regelmatig op, zoals tijdens de nationale dodenherdenking, Koningsdag, de wandeldriedaagse, sinterklaas, de nachtmis en het jaarconcert. "Wie zondag een kijkje wil komen nemen is van elf tot zes uur van harte welkom in de Dorpsstraat."

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten