In Brugklas de musical zien we Max, Selma, Emma, Jamie en de nieuwe Brugklasser (Jared Sluiter). foto: Boy Hazes
In Brugklas de musical zien we Max, Selma, Emma, Jamie en de nieuwe Brugklasser (Jared Sluiter). foto: Boy Hazes (Foto: Boy Hazes)

Brugklas de musical in De Maagd

Welke jongen of meisje v.a. 9 jaar kijkt niet naar de populaire TV-serie Brugklas van NPO Zapp?! Ze kunnen nu hun helden echt ontmoeten. Want Max, Selma, Emma en Jamie touren langs de theaters in Brugklas de musical. En in elk theater gaat de hele cast met het publiek op de foto, tijdens een meet & greet in de foyer. Op vrijdagavond 22 november komen ze naar De Maagd, aanvang 19.30 uur.

Door Ans Goorden

BERGEN OP ZOOM - Kinderen en jongeren kunnen nu heel dichtbij meemaken wat de tv-helden op de middelbare school beleven. Max, Selma, Emma en Jamie nemen een compleet nieuwe Brugklasser mee. Die rol is voor Jared Sluiter. Samen spelen ze maar liefst 90 voorstellingen door het hele land. Jared: "Als je de grappen vaak gespeeld hebt ben je extra verrast hoe hard het publiek erom lacht. Iedereen reageert heel enthousiast op ons. Het is superleuk om met de originele cast op te treden. Er komen twee werelden samen: die van tv en theater. De personages zijn bekend, alleen ben ik er als nieuwe Brugklasser bij gekomen. Ik kan er wat van mezelf in stoppen, omdat het een nieuwe rol is. In Waalwijk kwam een jongen naar me toe, hij herkende zichzelf in mij en dat heeft al voor verandering in zijn leven gezorgd, zo reageerde zijn moeder later. Heel bijzonder!"
Kan Jared het goed vinden met de tv-Brugklassers en hoe is de sfeer backstage? Jared: "Het is echt tof om met hen te spelen en de sfeer is heel fijn. Als we bij het theater aankomen, gaan we eerst alles voorbereiden en daarna eten we gezellig samen, voordat de voorstelling begint." Hoe reageren de kinderen als ze hun helden in de foyer ontmoeten? Jared: "Dat is zo leuk om te zien, de een is verlegen en de ander komt gelijk enthousiast op je af. En iedereen wil met ons op de foto, daar nemen we alle tijd voor."
In Brugklas de musical zien we Max, Selma, Emma, Jamie en de nieuwe Brugklasser (Jared Sluiter). De muziek is van Fons Merkies die voor vele films en musicals componeerde (o.a. De Brief voor de Koning en Scheepjongens van Bontekoe). Het verhaal (en de liedteksten) van Daniël Cohen zijn gebaseerd op de tv-serie. De Brugklassers vinden een hip hop-musical over Willem van Oranje een vet idee, lekker out of the box! Emma wil de hoofdrol, want waarom zouden helden alleen mannen zijn? En wie bepaalt eigenlijk hoe mannen en vrouwen zich gedragen?
Brugklas de musical is heel herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven. Jared: "En ik mag elke avond een speciale boodschap meegeven. De rol van Brugklasser is de meest uitdagende die ik tot nu toe heb gespeeld!"

Win kaarten
Wil je twee kaarten winnen. Beantwoord de vraag: wie speelt de rol van Max en wie die van Jamie? Mail je antwoord uiterlijk 10 november naar theaterbeleving@bergenopzoom.nl De winnaars krijgen op 11 november via de mail bericht!

www.demaagd.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten