Paul Asselbergs met zijn nieuwste boek. Foto: Marjan Stolk.
Paul Asselbergs met zijn nieuwste boek. Foto: Marjan Stolk. (Foto: MARJAN STOLK)

Paul: 'Dit is mijn mooiste uitgave'

BERGEN OP ZOOM - Schrijven zit Paul Asselbergs in het bloed evenals de Vastenavend. Het werd dus hoog tijd voor een nieuw boek waarin Paul op zijn onnavolgbare wijze vertelt over al zijn 'Vastenavendbelevenissen'.

Door Marjan Stolk

Hij is er hartstikke trots op, Paul Asselbergs, en dat mag ook. Zijn nieuwste boek 'Vastenavend, 'n stuk van mijn leven' ziet er prachtig uit. "Ik ben heel blij met de mooie cover", glundert Paul. "Eric Elich heeft voor het ontwerp gezorgd, waarvoor alle dank!"

Behalve de omslag vallen ook de vele mooie foto's in het boek op. "Dankzij de Stichting Vastenavend kon ik over veel fotomateriaal beschikken", aldus Paul ,"het maakt het boek echt compleet!" Willem Loeff tekende de achterzijde van het boek.

Tegenslag

Kennen veel lezers van de Gazet Paul al jarenlang wellicht vanwege zijn wekelijkse, meestal humoristische columns, dan betekent dit nog niet dat het leven van Paul altijd even voorspoedig is verlopen. "Eigenlijk dank ik de meeste hedendaagse activiteiten juist aan een enorme tegenslag in mijn leven", vertelt Paul. Zoals wellicht heel veel Bergenaren zich zullen herinneren doelt hij daarmee op een ernstig verkeersongeluk dat hem in januari 2000 overkwam. Paul hield er een hoge dwarslaesie aan over met daardoor levenslange beperkingen. "Het zag er toen niet al te best voor mij uit", zegt Paul, "en een poosje dacht ik dat het leven mij niet veel meer te bieden zou hebben. Ik kon toen niet vermoeden dat juist het ongeluk mij zo veel mooie activiteiten zou opleveren zoals de functie van trouwambtenaar. Ik heb ondertussen bijna 750 huwelijken mogen sluiten." Dus ook al werd Paul na zijn ongeval volledig arbeidsongeschikt verklaard, stilzitten komt niet in zijn woordenboek voor. Met de niet aflatende steun van zijn vrouw Marianne en de betrokkenheid van zijn uitgebreide netwerk in Bergen op Zoom krabbelde Paul weer op. Zijn optimistische aard hielp daar ongetwijfeld flink aan mee. "Mijn ervaring toen, en nu nog steeds, is dat tegenslagen in het leven beter te hanteren zijn als je positief blijft denken en vaak houdt dat je op de been", vindt Paul.

Mijn veertiende boek

De komende tijd staat voor Paul in het teken van het verschijnen van zijn nieuwste boek. Op zaterdag 9 november om 11.00 uur zal Paul in boekhandel Quist in de Fortuinstraat in Bergen op Zoom het eerste exemplaar uitreiken aan Joost Eykman, in 'Vastenavendkringen' beter bekend als 'de Gróótste Boer'. Net als Paul kreeg Joost een serieuze tegenslag te verwerken en Paul hoopt hem op deze manier een hart onder de riem te steken.

Na de uitreiking is het mogelijk een gesigneerd exemplaar te kopen. Diezelfde dag houdt Paul om 13.30 uur ook een signeersessie bij boekhandel van der Kreek in de Lievevrouwestraat en om 15.00 uur is hij te vinden bij de Primera op het Zonneplein.

 

Meer berichten