Bloem en Merel zitten nog niet zo lang op les en Jamie bereidt zich al voor op een muziekcarrière.
Bloem en Merel zitten nog niet zo lang op les en Jamie bereidt zich al voor op een muziekcarrière. (Foto: )

Nieuw en avontuurlijk: CKB in de mix

Klarinetten met een swingend combo, slagwerkers op potten en pannen, verrassende combinaties instrumenten en zang, een compleet wereldmuziekensemble en zelfs een zandtovenaar op live pianomuziek. Cursisten en docenten van verschillende CKB-afdelingen brengen samen 'CKB in de mix'

Door Ans Goorden

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de repetities spelen Bloem, Jamie en Merel voor het eerst samen. Ze delen het podium met nog meer klarinettisten, een gitarist (elektrisch) en een pianiste voor hun aandeel in 'CKB in de mix'. De combinatie jonge cursisten en doorgewinterde muzikanten geeft een extra dimensie.

Carrière

Bloem en Merel zitten nog niet zo lang op les en Jamie bereidt zich al voor op een muziekcarrière. "Dit jaar doe ik mijn C-examen muziek bij het CKB en het laatste jaar Vooropleiding Muziek bij RSG 't Rijks. Daarna hoop ik toegelaten te worden tot de rockacademie. Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk ervaring op te doen, zoals drummen bij dit klarinetensemble." En swingen doet het! Jamie doet ook mee met de spectaculaire slagwerkact op potten en pannen (en deksels). "De sound lijkt zelfs op die van een drumstel. Ik ben heel blij dat mijn ouders me gestimuleerd hebben om slagwerk te gaan doen, ik zat thuis al met mijn vingers op de tafel te trommelen."

Bloem en Merel vinden het extra leuk om op het swingende ritme van een ervaren slagwerker te spelen: Merel op de clarineo en Bloem op de klarinet. Bloem: "Die is van mijn moeder en die heeft hem weer van mijn opa. Met mijn broertje op de saxofoon erbij spelen we thuis gezellig samen muziek." Merel houdt het liefst van improviseren. Haar inspiratie kreeg ze van haar juf uit groep vier die ook klarinet speelt. Merel: "Ik hoop dat ik nu in de krant kom. Dat is dan de derde keer, de eerste keer met school en de tweede keer met zeilen."
Teammanager Natascha van Wees vertelt hoe 'CKB in de mix' is ontstaan: "Vlak voor de zomer hebben we een aantal cursisten gevraagd wat zij graag méér zouden zien in het CKB. Zij gaven onder andere aan het zo uniek te vinden dat we verschillende kunstvormen en diverse mogelijkheden van muziekles aanbieden onder één dak. Om elkaar te inspireren zou daar nog meer een mix tussen mogen bestaan. Het proces is in gang gezet en het resultaat is te horen en te zien op deze avond. De mix van disciplines en muziekinstrumenten en de ontmoeting met anderen staan centraal. Een mooie start van een ontwikkeling waarbij we steeds meer cross-overs mogelijk willen maken, zowel binnen als buiten ons gebouw."
Naast swingende zang en muziek is tijdens CKB in de mix er ook nog een zandtekenaar bij van de afdeling Beeldend.

CKB in de mix is vrijdag 25 oktober om 20.00 uur in de CKB Theaterzaal. Gratis kaarten zijn vanaf 21 oktober verkrijgbaar bij de CKB balie, Burgemeester Stulemeijerlaan 3 in Bergen op Zoom. Zie ook:

www.ckboz.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten