Rebecca Engel en haar zoon Maurice, dit jaar voor het eerst samen actief voor de Roparun. Foto: Marjan Stolk.
Rebecca Engel en haar zoon Maurice, dit jaar voor het eerst samen actief voor de Roparun. Foto: Marjan Stolk. (Foto: MARJAN STOLK)

Rebecca Engel doet mee aan de Roparun: 'Ik doe samen mee met mijn zoon'

BERGEN OP ZOOM - Al voor het zevende jaar op rij zet Rebecca Engel uit Utrecht zich in 2020 opnieuw in voor de Roparun, ditmaal als Team Captain van team 264, '1 Team, 1 taak'. Wij spreken met haar af en praten met haar over de voorbereidingen voor de Roparun 2020, die inmiddels al in volle gang zijn.

Door Marjan Stolk

Rebecca verschijnt niet alleen op onze afspraak maar wordt vergezeld door haar zoon Maurice en dat is niet zonder reden. "Volgend jaar zal ik voor de eerste keer samen met mijn zoon aan de Roparun meedoen", glundert Engel. "Hij is een van de teamleden van team 264 waar ik captain van ben en zal functioneren als chauffeur op een van de kleine busjes. Team 264 is een bestaand team dat dit jaar naast een aantal oude leden wordt aangevuld met enthousiaste nieuwelingen die verspreid over het land wonen. In ons team zitten mensen uit Bergen op Zoom maar ook uit Delft, Rotterdam, Best en Zutphen. Wij zijn nog steeds aan het werven en kunnen nog nieuwe teamleden gebruiken. We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar een hardloper en een masseur maar ook reservemensen zijn van harte welkom."

Een Roparun-team bestaat uit minimaal 21 leden. Binnen het team zijn alle functies even belangrijk en heeft iedereen een taak te vervullen. Zo zijn er uiteraard lopers, fietsers maar ook masseurs, koks, een chauffeur en navigators. Om het benodigde inschrijfgeld en geld voor het goede doel op te halen organiseert ieder team zijn eigen acties.

Rebecca vertelt over de acties van team 264. "Wat wij bijvoorbeeld nog nodig hebben is een touringcar met twee chauffeurs en twee negen-persoonsbusjes met een laadruimte en een trekhaak. Verder houden we allerlei acties om zo veel mogelijk geld in te zamelen, uiteraard allemaal voor het goede doel. Zo is er op 4 april 2020 ons jaarlijkse Roparun-diner waar men voor 45 euro kan genieten van een viergangendiner en vier consumpties." Dit diner vindt plaats op de luchtmachttoren in Breda. Inschrijven kan op www.roparunners.nl. "Op die site vindt men ook onze andere acties terug, zoals de verkoop van drop, handgemaakte chocoladeletters en bloembollen en kunnen bedrijven informatie vinden over onze sponsorpakketten. Verder zijn we uiteraard ook op Facebook te vinden", vertelt Engel.

Rebecca, zelf in haar naaste omgeving meermaals geconfronteerd met kanker, ziet de komende Roparun vol vertrouwen tegemoet. "Dat dit keer mijn zoon ook meedoet geeft het een extra dimensie!"

Meer berichten