Nazomerfair De Hertgang: nat maar wel gezellig

HALSTEREN - Vier jaar op rij konden bezoekers van de Nazomerfair op Landgoed De Hertgang genieten van prachtig weer. Dit jaar was het duidelijk anders. Om de Nazomerfair totaal verregend te noemen, gaat misschien te ver, maar nat was het, daar kunnen we niet omheen! Om die reden heeft een aantal deelnemers laten weten niet te komen.

Degenen die wel kwamen, hadden zich gelukkig op de weersomstandigheden voorbereid. In de ochtend was het redelijk droog en genoot men van een professioneel klinkend koor uit Fijnaart dat lichte muziek en pop classics ten gehore bracht.

De bezoekers die het weer trotseerden, toch nog bijna 200, konden mooi en kunstzinnig keramiek zien, gedecoreerde vogeltaarten, handgemaakte lederen en glazen sieraden. Er werden bijzondere planten van het Landgoed en van een gespecialiseerde kweker verkocht, er waren oesterzwammen te koop en paddenstoelencompost, er werd ambachtelijk gemalen meel aangeboden, net als kazen, en duurzame cadeauartikelen.

Er was vintage serviesgoed te vinden, en last, but nog least was er een zingende plantenverkoper die vanachter zijn kraam Nederlandstalig en buitenlands repertoire liet horen. Te eten viel ook nog: lekkere Italiaanse koekjes en worstjes, een smakelijk ‘aangekleed’ soepje en heerlijke Turkse gerechten. In het ‘Paradijs’, een van de tuinen op het Landgoed, konden de jonge bezoekertjes zich amuseren bij de prachtige sierkippen en de kuikentjes, en in het Bezoekerscentrum lieten kinderen zich schminken. In de middag trad daar een duo op met ‘feel good music’ uit de jaren zestig en zeventig. Al gauw zat de stemming er in en zong of neuriede iedereen mee met de voor velen bekende songs.

’t Was duidelijk een andere Nazomerfair dan in voorgaande jaren, maar daarom niet minder gezellig. De stemming tussen de deelnemers en de bezoekers was er een van ‘we maken er met z’n allen het beste van’. En dat is zeker gelukt!

Meer berichten