Clark treedt op met een internationale bezetting van topmusici uit The USA, Zuid-Afrika en Engeland. De line up van de songs is als geen andere Queen show ter wereld.
Clark treedt op met een internationale bezetting van topmusici uit The USA, Zuid-Afrika en Engeland. De line up van de songs is als geen andere Queen show ter wereld. (Foto: )

Joseph Clark als Freddy Mercury in De Maagd

BERGEN OP ZOOM - Het is alsof Freddy Mercury weer op aarde is in The Queen Experience – The Music of Queen. Je gelooft je ogen en oren niet, want Joseph Clark klinkt, beweegt en ziet er uit als de legendarische frontman van Queen. Geen wonder dat Joseph zelfs toen gevraagd is als opvolger van Freddy. Maar hij koos ervoor om met zijn eigen band te blijven zingen, zoals hij dat al deed in een uitverkocht Gelredome. Woensdag 23 oktober staat hij in De Maagd.

Er zijn heel wat acts die een eerbetoon brengen aan Queen, maar weinigen halen het niveau van Joseph Clark en zijn band The Music of Queen. De bandleden van de originele Queen waren zo onder de indruk van de van oorsprong Amerikaanse Joseph dat ze hem vroegen als hun nieuwe frontman! Want zijn looks, stem en performance vertonen verbluffende gelijkenissen met Freddy Mercury, je staat compleet versteld als hij het podium opkomt. Toch koos Clark ervoor om bij zijn eigen bandleden te blijven, die hij liever om zich heen heeft. Joseph heeft een enorme staat van dienst. Hij had zelfs de eer om voor Nelson Mandela te zingen op zijn 85e verjaardag en zong onder andere in internationale musicals als Jesus Christ Superstar, West Side Story en Queen at the Opera!

Sinds de film Bohemian Rhapsody is de muziek van Queen populairder dan ooit. Ook in theaters springen mensen uit de stoelen om mee te zingen en te rocken. Met The Queen Experience weten Joseph Clark en The Music of Queen de sfeer op te roepen van de legendarische Queen concerten van weleer met Freddy Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor. "We will rock you", "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop me Now", "Somebody to Love", Another one bites the dust", ´I want to break free", "Who wants to live forever", "We are the Champions" en nog veel meer hits komen tot leven.

The Times noemt deze show 'fenomenaal' en 'een waar feest om mee te maken'. Clark treedt op met een internationale bezetting van topmusici uit The USA, Zuid-Afrika en Engeland. De line up van de songs is als geen andere Queen show ter wereld.

De fans reageren: "Het was alsof we Freddie live hoorden zingen…" en "Joseph's the champion, my friend! He's one of the few around the world who can do the mercurial legendary QUEEN vocalist justice, with panache, style and the glory that was Freddie Mercury in full roar."

Bij een eerder bezoek aan Nederland was Gelredome uitverkocht en klonk in Tivoli het naar zeggen langste slotapplaus ooit van maar liefst 30 minuten. Alle Queen toppers komen voorbij, op 23 oktober in De Maagd. Er zijn nog plaatsen vrij: www.demaagd.nl.

Meer berichten