v.l.n.r. Jan Flamelink, Ad Helmons, Constance van Broekhoven, Peter Suijkerbuijk.foto: Marjan Stolk
v.l.n.r. Jan Flamelink, Ad Helmons, Constance van Broekhoven, Peter Suijkerbuijk.foto: Marjan Stolk (Foto: MARJAN STOLK)

Gemeenschapshuis de Vaert heropent op 11 oktober

Na een grondige verbouwing is het op 11 oktober eindelijk zover. Het gemeenschapshuis De Vaert in Welberg heropent dan officieel haar deuren.

Door Marjan Stolk

WELBERG - Ze zijn er hartstikke trots op, het bestuur van gemeenschapshuis De Vaert, en terecht, want na een grondige verbouwing mag het resultaat er zijn. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de officiële opening. Ondertussen worden in het centrum de puntjes op de i gezet terwijl voorzitter Jan Flameling zijn verhaal doet. "Toen er een nieuw centrumplan voor Welberg kwam was dat gelijk het moment voor de gemeente om te praten over nieuwbouw of renovatie van ons gemeenschapshuis. Omdat het gebouw zelf weliswaar gedateerd maar nog wel in goede staat was, is gekozen voor een grondige verbouwing, en dat was hard nodig. Want ons buitengewoon toegewijd en betrouwbaar personeel en een enthousiast bestuur kregen steeds vaker vragen vanuit het verenigingsleven die duidelijk maakten dat een update van het gemeenschapshuis noodzakelijk werd." Inmiddels zijn ook de andere bestuursleden erbij komen zitten. Naast Jan Flameling, al vijfentwintig jaar voorzitter, zijn dat Constance van Broekhoven, bestuurslid, Ad Helmons die zich vooral met technische zaken bezighoudt en Peter Suijkerbuijk, maar liefst bijna veertig jaar aan De Vaert verbonden en penningmeester.

De financiële kant van de verbouwing komt ter sprake. "De gemeente heeft de globale verbouwing gefinancierd maar alle extra's zoals bijvoorbeeld een professionele keuken, de algehele aankleding, beamer, verlichting en niet te vergeten een moderne automatische schuifdeur die ervoor zorgt dat het centrum voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is zijn uit de eigen middelen van het gemeenschapshuis betaald. We hebben altijd een zeer zuinig beleid gevoerd waardoor het nu mogelijk was om onze spaarpot om te keren en de hele renovatie in een keer goed uit te voeren", aldus de penningmeester. "Maar ook het Oranjefonds, VSB fonds en het coöperatiefonds RABO hebben hun steentje bijgedragen". Constance van Broekhoven valt hem bij. "Wat een bijzonder goed gevoel geeft is dat het geld dat de gemeenschap, louter door het kopen van consumpties want huur vragen we immers niet, hier bijeen heeft gebracht nu ook weer aan diezelfde gemeenschap ten goede komt. Uiteindelijk heeft de gemeenschap er zelf voor gezorgd dat zij nu een modern en eigentijds centrum ter beschikking heeft dat aan alle huidige eisen en regelgeving voldoet." Meer dan zesendertig verenigingen maken momenteel al dankbaar gebruik van De Vaert. Kon men eerder aanvragen soms niet honoreren, na de verbouwing is er nu extra ruimte ontstaan.

 

Marjan Stolk
Meer berichten