Foto:

Studenten hotelschool gaan speeddaten met Bergse horecaondernemers

Maandag 30 september openen meer dan dertig ondernemers hun deuren voor nieuwsgierige toekomstige beroepsbeoefenaars, om ze een idee te geven van de diversiteit binnen de opleiding Hospitality van de hotelschool in Bergen op Zoom. Meer dan 130 eerstejaars studenten lopen in groepjes een route langs verschillende bedrijven in de binnenstad van Bergen op Zoom én de hotelschool zelf waar een aantal bedrijven een podium hebben. Tijdens deze speeddate neemt de ondernemer de student mee in zijn of haar verhaal. Ruiken, proeven, zien of horen: alle zintuigen worden op scherp gezet om het mooiste vak van dichtbij te ervaren.

Deze dag is georganiseerd door docenten van de hotelschool Bergen op Zoom voor de studenten van het eerste leerjaar, maar zeker ook voor de ondernemers uit Bergen op Zoom en omstreken. De studenten lopen een eigen route langs bedrijven die relevant zijn voor hun opleiding. Studenten van de opleiding Travel, Leisure en Hospitality gaan bijvoorbeeld langs het VVV, Hotel de Draak en Akkermans Leisure & Golf. Terwijl de koks bij restaurant 't Geheim van Bergen, de Broodbakkers en groothandel de Sligro op bezoek gaan.

Ondernemer aan student koppelen

Bij het benaderen van de ondernemers klonken al snel positieve reacties en werden er toezeggingen beklonken. De horecawereld kent bekende gezichten, maar weten we wel wie we zijn en waar we voor staan? De meeste ondernemers pakken uit met hun signature dish, promotiemateriaal of zelf bedachte drankje. Op deze manier krijgen de studenten tijdens hun bezoek een volledige beleving mee in een vorm dat elke zintuig prikkelt. Ook op de binnenplaats van de hotelschool wordt groots uitgepakt; zo zullen er twee foodtrucks staan die de studenten leert hoe dit type horeca in zijn werkt gaat. Ook zal Boerderij Hamel hier staan met zijn unieke Berkshire varkens.

Netwerken loont

Aan het einde van het programma verzamelen alle studenten zich weer op de binnenplaats. Als afsluiting van hun dag zullen zij worden toegesproken door vertegenwoordigers van het onderwijs, de Gemeente Bergen op Zoom en de Ondernemers. Hier ervaren ze het belang van netwerken, zien ze hoe we elkaar kunnen versterken en wat voor moois hieruit voort kan komen.

Meet & greet

Vanaf 16.00 uur is het de beurt aan de docenten van de hotelschool en de ondernemers. Tijdens de meet & greet genieten we van een hapje, drankje en live muziek, maar bovenal van een goed gesprek. Doel van deze avond is, buiten het bedanken van de ondernemers, eveneens het versterken van de relaties. Het delen van ervaringen en het versterken van ons gezamenlijk netwerk dat is ons doel, want: 'Als ze je niet kennen, kunnen ze niet voor je kiezen'.

Audrey Tulkens
Meer berichten