Foto:

Lia Reijnders exposeert in Arsis

In galerie Arsis, Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom is vanaf vrijdag 4 tot en met 27 oktober een expositie van kunstenaar Lia Reijnders te zien, met als titel: Niets bestaat, dat niet iets anders aanraakt (naar Jeroen Brouwers). Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, ook op koopzondag 27 oktober.

Na 30 jaar kunstenaarschap toont Reijnders in galerie Arsis werk in veel verschillende technieken. "Het verbindend element is de herhaling, ritme van beeld en werken. De mens en de natuur zijn mijn inspiratiebron."

"Bij de bestudering van de kunstgeschiedenis kreeg ik doordat ik een visueel geheugen heb, de drang om de afgebeelde schilderijen na te schilderen op klein formaat. Om de kunstwerken te doorgronden is tekst alleen voor mij niet genoeg. De bedoeling is om mijn kijken te intensiveren." Op kaartformaat 15 x 10 cm heeft Reijners op een vrije manier, met eigenhandschrift en vaak in nieuw composities, kunstwerken nagebootst. Het resultaat is een veelheid van beeld, dat deels bekend voorkomt en door formaat en rangschikking een eigen leven gaat leiden.

Het materiaal: planten, grassen en takken, verwerkt zij met textiele werkvormen: vlechten, knopen, weven. "Ik gebruik de eigenschappen van de plant, deze bepaalt welke methode mogelijk is. Het verse materiaal wordt door mij gevormd en ondervindt daarna een veranderingsproces, een verandering in kleur en structuur. De vergankelijkheid van het materiaal speelt hierbij een rol."

Meer berichten