Meer informatie is te vinden op de website: www.gertrudiscultuurstichting.nl.
Meer informatie is te vinden op de website: www.gertrudiscultuurstichting.nl. (Foto: )

Driedaags Ibach-Festival met diverse orgelconcerten

De Gertrudis Cultuurstichting houdt voor de derde keer het Ibach-festival van 4 tot 6 oktober in de Gertrudiskerk; de gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat. Op vrijdagavond, maar ook op zaterdag kan men een passe-partout aanschaffen voor het geval er belangstelling is voor (nagenoeg) alle programma-onderdelen. Prijs passe-partout 20 euro; voor Vrienden van het Ibach-orgel 10 euro.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 4 oktober

21.00 uur: Filmvoorstelling: Stomme film (1925) The Gold Rush met onder andere Charlie Chaplin) met orgelimprovisatie aan het Ibach-orgel door Paul de Maeyer (Gent). Entree is 8 euro; in samenwerking met Cinema Paradiso 7 euro; Vrienden van het Ibach-orgel 4 euro.

Zaterdag 5 oktober

13.00 uur: Jong talent en orgel voor kids. Orgelbespeling door regionale jonge orgeltalenten waarna jong en oud zich met het "Doe-orgel" van de Brabantse Orgelfederatie kan vermaken. Entree is gratis.

16.00 uur: Popsongs in een klassieke jas vertolkt door de klassiek geschoolde musici Marjon Strijk (sopraan) en Henk Veldman (Ibach-orgel). Entree is 8 euro; Vrienden van het Ibach-orgel 4 euro.

20.00 uur: Koorconcert. Een introductie tot 1000 jaar muziek voor vrouwenstemmen door de Capella Feminarum van HMR onder leiding van Koert Damveld met medewerking van Florien Hilgenkamp (sopraan), Charlotte Stoppelenburg (alt/mezzo) en Janno den Engelsman (Ibach-orgel). Entree 8 euro; Vrienden van het Ibach-orgel 4 euro.

Zondag 6 oktober

9.30 uur: het Ibach-orgel in de liturgie. Liturgische muziek door HMR-gemengd koor met koororgel. Entree is gratis.

11.00 uur: koffieconcert door Janno den Engelsman aan het Ibach-orgel. Entree is gratis.

16.00 uur: Orgelconcert: "Virtuoos op Ibach" als afsluiting van het festival door de internationaal gerenommeerde organist Dariusz Bakowsky-Kois (Krakau). Entree is 8 euro; Vrienden van het Ibach-orgel 4 euro.

Meer berichten