In de Stadskelder treft het publiek nog een talent aan. De zangeres Fleur van Tienen begeleidt zichzelf op piano.
In de Stadskelder treft het publiek nog een talent aan. De zangeres Fleur van Tienen begeleidt zichzelf op piano. (Foto: )

Eerbetoon aan Rick Jonckheere

De Cultuur-Carrousel biedt zondag 29 september in de binnenstad veel ruimte aan jong talent. Het Klein Orkest van de harmonie Kolpings Zonen treedt op, de jeugdige wereldkampioenen Pineapple Crew zijn te zien, maar ook een aantal leerlingen van het CKB krijgt gelegenheid podiumervaring op te doen. Daarnaast brengt de organisatie nog een eerbetoon aan de vorig jaar op 18-jarige leeftijd overleden talentvolle drummer Rick Jonckheere.

BERGEN OP ZOOM - Een deel van de opbrengst van de Cultuur-Carrousel gaat naar de Rick Jonckheere Foundation, die door zijn ouders is opgericht om geld bijeen te brengen voor extra onderzoek naar de zeldzame ziekte waaraan Rick is overleden. In het programma is een verrassingsact opgenomen, die onder leiding van zijn oud-leraar Jeroen Dürr wordt uitgevoerd in Gebouw T.

Het is een traditie dat er ruimte is voor talenten van het CKB. In de kelder van Emma's IJssalon treden Sam Schoutens (zang), Colin van Est (piano/keys) en Skip Verhoeven (gitaar) op. Ook Fred de Ron is daar met zijn muzikanten te beluisteren. Fred brengt dit jaar ballads.

In de Stadskelder treft het publiek nog een talent aan. De zangeres Fleur van Tienen begeleidt zichzelf op piano. Op het programma staan rustige poprockballads.

Pineapple Crew is een talentvolle, jonge dansgroep van dansschool Boogie Down, die onlangs in Engeland wereldkampioen werden. De optredens van deze groep vinden plaats in Blokstallen 3.

De leden van de groep zijn nog maar zes tot negen jaar oud en ze verbazen nu al iedereen met de vetste hiphopmoves. Ze willen het publiek van de Cultuur-Carrousel graag laten zien dat dansen een mooie culturele sport is. En voor iedereen.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met die filosofie richtte Kolpings Zonen de afgelopen jaren kleinere jeugdorkesten op, die intussen behoorlijk aan de weg timmeren. Tijdens de Cultuur-Carrousel laten ze aan een breed publiek zien wat ze in hun mars hebben. Dat gebeurt deze keer in De Blokstallen.

Afterparty

Na afloop van de optredens vindt in het Vestzaktheater de traditionele afterparty plaats. Het publiek kan daar nog eens in een gezellige sfeer terug kijken op de culturele middag. DJ Willem Jongeneelen, zelf geen onbekende in de muziekwereld, zorgt daarbij voor passende muziek.

De opbrengst van de Cultuur-Carrousel gaat naar drie goede doelen: Vrienden van Hospice De Markies, de activiteiten voor de bevrijdingsfeesten en de Rick Jonckheere Foundation. Tijdens de afterparty worden de cheques uitgereikt en is ook de trekking van de loterij die speciaal voor de Foundation is gehouden.

Kaarten voor de Cultuur-Carrousel zijn verkrijgbaar bij de verschillende Primera's in Bergen op Zoom en Halsteren, de VVV en boekhandel Quist. Informatie over het evenement staat uitgebreid op www.cultuur-carrousel.nl

Ook via de website zijn kaarten te bestellen.

Audrey Tulkens
Meer berichten