Foto: Dick Vermaas Fotografie

Sperries

Column Paul Asselbergs

Wat een rare titel voor een column, zo hoor ik u denken. Het aspergeseizoen is toch al lang voorbij!? Jazeker, maar we hebben er thuis nog wel wat in de diepvries liggen, lekker voor in de soep. U weet dat ik een groot liefhebber van asperge ben, zeker van de beste asperges van Nederland, namelijk van de Bergse. Mijn gedicht De Verliefde Asperge is daarop geïnspireerd. De hier bekende dirigent/musicus Pierre van Broekhoven maakte intussen prachtige composities op mijn AAA-gedichten. Ik schreef daar al eens eerder over en ook vertelde ik, met enige trots, dat een andere componist later ook op dat idee gekomen is.

Gloedvol betoog

In Nijmegen bestaat er een klein muziekgezelschap met de mooie naam Gloed. Vorig jaar werd ik door iemand van dat gezelschap benaderd met de vraag of zij mijn aspergegedicht mocht gebruiken om daar een eigen compositie op te maken. Ik wist niet wat ik hoorde en ik was natuurlijk wederom gestreeld.

Een tijd daarna werden mijn vrouw en ik uitgenodigd om in Elst de presentatie van hun nieuwe album (met de mooie naam Vier) bij te wonen. Er viel wat te vieren dus. We hebben daar genoten van een prachtige compositie op het aspergegedicht, maar natuurlijk ook van hun vele andere muzikale kwaliteiten. En waarom vertel ik dit nu allemaal? Het is een stukje reclame voor het muziekgezelschap Gloed en voor de Lions in Bergen op Zoom. De Lions hebben het namelijk ook dit jaar weer voor elkaar gekregen om een Bergse Cultuur-Carrousel te organiseren. De datum van 29 september had u natuurlijk al lang genoteerd. En u raadt het al: wie kunnen we dit jaar hier ook verwachten? Jawel, muziekgezelschap Gloed. Zij zullen in Den Enghel op de Grote Markt nummer 19 enige muzikale optredens verzorgen waar ook hun compositie van De Verliefde Asperge onderdeel van uitmaakt. Ik gun dit bescheiden en sympathieke gezelschap alle aandacht, en natuurlijk gun ik de Lions een groot financieel succes ten bate van diverse goede doelen. Mede namens hen dank ik u voor uw aandacht.

Audrey Tulkens
Meer berichten