Dochter Wendy van Dommelen heeft duidelijk de creatieve genen van moeder Karin Starmans.
Dochter Wendy van Dommelen heeft duidelijk de creatieve genen van moeder Karin Starmans. (Foto: )

Moeder en dochter exposeren in Kleine Kerkstraat Steenbergen

Dochter Wendy van Dommelen heeft duidelijk de creatieve genen van moeder Karin Starmans. Vanaf heden is hun gezamenlijke expositie te zien in de Kleine Kerkstraat te Steenbergen.

STEENBERGEN - Karin: "Ik kan niet stilzitten, ben altijd op zoek naar een nieuwe verbeelding. Met klei, verf of andere materialen geef ik uiting aan wat er in mijn hoofd rond spookt. Een palet vol kleurige humor is dan het resultaat. Het moet de toeschouwer beroeren, een glimlach ontlokken of stof tot nadenken geven. Dit zie je terug in mijn keramiek die ik exposeer en de schilderijen die ik maak."

Workshops

Op www.4starprodukties.nl is meer informatie en beeldmateriaal zien. "Maar wellicht sterker nog in de workshops die ik verzorg", vervolgt Karin. "Zo'n workshop Dikke Dames schilderen is een hele plezierige manier om kennis te maken met de schildertechniek. Hiervoor heb je geen teken- of schilderervaring nodig en je zal verbaasd zijn van het mooie resultaat. Wil je meer weten? Kijk op mijn website: www.dikkedamesenmeerschilderen.nl voor voorbeelden en de verschillende mogelijkheden."

Ook is meer te zien op de facebookpagina's Karin Starmans en atelier starmans.

Wendy: "Vroeger vond ik het altijd al leuk om foto's te maken. Later ben ik bij een bruidswinkel gaan werken en heb met een collega bruidsreportages gemaakt. Daarna maakte ik nog wel foto's maar deed er verder niets mee. Ik vond altijd dat andere mensen mooiere foto's maakten."

Geheel

Toch bleef het kriebelen. "Een paar jaar geleden heb ik de fotografie toch weer opgepakt, maar er miste nog iets ik wilde de foto niet alleen in een lijst doen. Ik ben toen op zoek gegaan wat ik meer kon doen met de foto's en kwam ik uit op het overbrengen van foto op doek. Nu ik de combinatie foto op doek plaatsen eigen heb gemaakt ben ik zeer tevreden en is dit mijn richting om de foto's te bewerken. Na een hoop ideeën en probeersels had ik nog steeds het gevoel: er mist nog iets.
Ik ben toen gedichten gaan schrijven en deze ook op het doek verwerkt. Nu is het een geheel geworden."

Joli Deitz
Meer berichten