Hun eerste album getiteld Album bevat acht liedjes.
Hun eerste album getiteld Album bevat acht liedjes. (Foto: )

Instore rockband dirk. op Vinylmarkt in Waterput

De Vlaamse band dirk. speelt punkpopsongs. Op zaterdagavond 14 september speelt de band vanaf 22.30 uur live tijdens PopMonument in Café Die Twee, om 16.00 uur 's middags zijn ze ook alvast gratis te bewonderen in popspeciaalzaak De Waterput in de Bosstraat in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Overtuigend, luid en catchy. Boos met een glimlach. Spijkerhard en melodieus. In de bio noemen ze zich het ondankbare kind van Pavement, Fugazi en Weezer. En een filosoof die met modder gooit naar filosofen. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Frontman

Frontman/zanger/bassist, en inderdaad filosoof, is Jelle Denturck. In een vorig leven won hij als stand-up comedian het Parkstad Cabaret Festival en was hij zanger van de poppy formatie Protection Patrol Pinkerton. Uit die band nam hij gitarist Pieter-Willem Lauwers mee voor de sierlijke gitaarpatronen die ook hier onder dat powerdrumwerk en die agressieve riffs, oerschreeuwen en zinvolle levensvragen verborgen zitten. Hun eerste album getiteld Album bevat acht liedjes met als boodschap ‘I only hate myself and I fuck things up’. Als Milk echt van The Pixies was geweest zou Frank Black er zijn set mee af sluiten.

Audrey Tulkens
Meer berichten