Zelf zingen of spelen in een band? De CKB Popschool gaat de uitdaging met je aan.
Zelf zingen of spelen in een band? De CKB Popschool gaat de uitdaging met je aan. (Foto: )

CKB Pop Challenge: gratis meedoen

Binnen een uur sta je al te zingen of spelen in een band op het podium van Gebouw-T, ook al heb geen ervaring. Dat is de uitdaging die de CKB Popschool met jong en oud aangaat bij de Pop Challenge op 23 september. Iedereen (van 9 jaar tot 60+) mag gratis meedoen. Het begint om 19:00 en later die avond zijn er ook optredens van ervaren bands. Vooraf aanmelden is niet nodig en publiek is van harte welkom.

Door Ans Goorden

BERGEN OP ZOOM - Zelf zingen of spelen in een band? De CKB Popschool gaat de uitdaging met je aan. Binnen een uur stomen de bandcoaches van de CKB Popschool je in Gebouw-T klaar voor het grote podium. Deze Pop Challenge is voor iedereen, jong en oud, vanaf 9 jaar. Van 19.00 tot 20.00 uur krijg je aanwijzingen hoe te zingen of spelen in een nummer dat vanaf 20.00 uur live gaat voor publiek. Met ervaren bandleden en podiumtechniek erbij is dit een echte popbeleving.

"Cool, ik vind het echt een vet idee", zegt Kathy Fehr (midden rechts op de foto). "Zo ervaren mensen die nog nooit gespeeld hebben hoe het is om in een band te staan. En dat is tof! Het enthousiasme en de spanning geven je een kick en een groot gevoel van zelfvertrouwen. Op een podium met bandleden die dan ook nog je vrienden worden, echt gaaf! Je krijgt een adrenalineboost en wordt steeds beter. Ik begon bij de CKB Popschool als zangeres bij Out of Control en heb in diverse bands gezongen en gespeeld (keyboard en basgitaar). Bij The Roosters was ik het jonkie en enige meisje. Zij maakten al hun eigen muziek: voor mij een nieuwe ervaring, sindsdien schrijf ik zelf nummers. Ook volg ik de cursussen zang en piano lichte muziek en heb enige jaren de vooropleiding conservatorium gedaan. Je ziet me bij het CKB regelmatig op het podium, maar ook online, want ik ben vlogger/blogger. Volg me nu al voor de Pop Challenge op www.facebook.com/ckboz!"

Mireille Matthijssen (op de foto links in het midden) is een van de bandcoaches. "Ik begon bij het CKB als zangdocente en sinds het begin van de CKB Popschool coach ik hier ook bandjes. Jong, volwassen, beginners, talenten die doorstromen: heel gevarieerd! De ene band brengt covers en de andere zelfs eigen nummers, of speelt er een die ik geschreven heb. We organiseren diverse optredens en maken ook opnames. Je werkt echt samen tot het een geheel wordt, het sociale aspect en de gezelligheid horen daarbij. Veel bandleden bekwamen zich verder in een aparte cursus. En andersom: diverse cursisten gaan tevens in een band spelen. Ook als je nog nooit muziek gemaakt hebt, het kan echt! We helpen je daarbij, binnen één uur speel of zing jij al op het podium bij de Pop Challenge. Doe je mee?!"

De Pop Challenge start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Daarna zijn er nog podiumoptredens en jams van ervaren popbands. Iedereen is van harte welkom om de hele avond gratis mee te maken, als deelnemer of publiek.

Kijk voor meer info op:

www.ckboz.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten