De Cultuur-Carrousel is weer een initiatief van de Lionsclub Bergen op Zoom. foto: Raymond Koek
De Cultuur-Carrousel is weer een initiatief van de Lionsclub Bergen op Zoom. foto: Raymond Koek (Foto: Raymond Koek)

Zesde Cultuur-Carrousel in binnenstad

De organisatie van de Cultuur-Carrousel 2019 heeft het programma rond. Het evenement is op zondag 29 september op verschillende plekken in de Bergse binnenstad. De opbrengst is voor het goede doel. De successen van de voorgaande jaren zorgen niet alleen voor meer publiek, maar ook voor meer belangstelling bij artiesten, groepen en ensembles om mee te doen. Daarom is het aantal locaties uitgebreid.

BERGEN OP ZOOM - De Cultuur-Carrousel is weer een initiatief van de Lionsclub Bergen op Zoom. Tijdens het evenement krijgen artiesten, bands en ensembles gelegenheid zich te presenteren aan het publiek met hun programma's voor het nieuwe seizoen of kunnen ze tonen wat ze allemaal in huis hebben.

De zesde Cultuur-Carrousel biedt een zeer gevarieerd programma. Van popmuziek tot klassiek, van dans tot cabaret, van jazz tot luistermuziek. Onder de deelnemers veel nieuwe gezichten zoals de Mom's Kitchen Jazzband, het strijkorkest van Joke de Jong, de popband Greenlight, het Nederlandstalig kleinkunstgezelschap Gloed, de a-capellagroep Voices in Harmony en dj Willem Jongeneelen, die de afterparty verzorgt.

Maar ook bekende gezichten, zoals de uit Bergen op Zoom afkomstige cabaretier Edo Berger, de dansers van Pineapple Crew die onlangs wereldkampioen werden, de jazzformatie van Fred de Ron, het jeugdorkest van De Sjefkes, het West-Brabants Symfonieorkest en talenten van het Centrum voor de Kunsten.

De opbrengst gaat naar Hospice De Markies, de bevrijdingsfeesten en de Rick Jonckheere Foundation.

Rick Jonckheere was een zeer talentvolle drummer, die ook al een keer optrad tijdens een van de voorgaande edities van de Cultuur-Carrousel. Op de zeer jonge leeftijd van 18 jaar overleed dit Bergse talent aan een zeldzame autoimmuunziekte. Voor zijn ouders was dat aanleiding om de Foundation in het leven te roepen. Doelstelling is om geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken naar CVID.

De organisatie heeft de doelstellingen van de Foundation omarmd en besloten een loterij te houden voor dit doel. Lootjes kosten slechts één euro en de complete opbrengst gaat naar dit goede doel.

Locaties

De Cultuur-Carrousel 2019 speelt zich in twee nieuwe locaties. Dat laatste was nodig vanwege een uitbreiding van het programma maar ook noodgedwongen. De gemeente heeft op dezelfde dag vergunning verleend aan de organisatie voor een blaaskapellenfestival in de binnenstad. Een van de speelplekken is het Beursplein recht tegenover de Hofzaal van het Markiezenhof, die daarom onbruikbaar is,.

De twee nieuwe locaties zijn het Provoosthuis aan de Potterstraat en de Stadskelder op de Grote Markt. Verder speelt het evenement zich weer af in de grote zaal van Den Enghel, Gebouw T, De Blokstallen, Vestzaktheater 't Zwijnshoofd, waar ook de afterparty plaatsvindt, en de kelder van Emma's IJssalon.

Audrey Tulkens
Meer berichten