Met de officiële openingshandelingen wordt een boodschap meegegeven aan iedereen die in de toekomst een bezoek brengt aan de West Brabantse Waterlinie.
Met de officiële openingshandelingen wordt een boodschap meegegeven aan iedereen die in de toekomst een bezoek brengt aan de West Brabantse Waterlinie. (Foto: Rob Steinmetz)

Open Dag West Brabantse Waterlinie op 20 oktober

Op zondag 20 oktober is het Open Dag op de West Brabantse Waterlinie. Om 11.00 uur start men met de officiële opening van Fort Henricus in Steenbergen. Vervolgens zijn er van 12.00 tot 17.00 uur volop activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op Fort Henricus in Steenbergen, Fort de Roovere in Halsteren en het Ravelijn in Bergen op Zoom.

De Open Dag stond eerder gepland op 8 juni, maar kon toen vanwege het slechte weer niet door gaan.

Het Ravelijn, Fort de Roovere en Fort Henricus zijn absolute parels van de West Brabantse Waterlinie. Op deze en andere unieke locaties viert men na jaren van (ver)bouwen en restaureren de in ere herstelde West Brabantse Waterlinie. Voor jong en oud zijn er allerlei feestelijke, culturele, creatieve, architectonische, historische, sportieve en muzikale activiteiten en optredens. Ook rijdt er een speciale bus langs de verschillende locaties, met onderweg uitleg van gidsen. Allemaal gratis.

Uitkijktoren Fort Henricus

Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats van Fort Henricus en de Open Dag. Dan wordt ook de uitkijktoren op het fort door burgemeester Ruud van den Belt overgedragen aan voormalig burgemeester Jan Hoogendoorn van Steenbergen, die zijn afscheidscadeau vervolgens weer aan de inwoners van Steenbergen en alle bezoekers van Fort Henricus schenkt.

Met de officiële openingshandelingen wordt een boodschap meegegeven aan iedereen die in de toekomst een bezoek brengt aan de West Brabantse Waterlinie. Bestuurders van de gemeente Steenbergen, gemeente Bergen op Zoom en Natuurmonumenten verrichten deze handeling samen met de gedeputeerde van de Provincie Noord Brabant en een aantal kinderen.

Denkend aan Holland

Wie 26 augustus naar de uitzending van Denkend aan Holland op Omroep Max heeft gekeken, kon ook al enkele parels van de West Brabantse Waterlinie zien: Benedensas en de Dintelse Gorzen, Fort Henricus en de haven van Steenbergen kwamen ruimschoots in beeld.

Het TV-duo André van Duin en Janny van der Heijden vaarde langs deze hotspots en proefde ook nog van de culinaire hoogstandjes van de Brabantse Wal: aardbeien, asperges en ansjovis. De uitzending is terug te zien op deze website.

Meer informatie over het uitgebreide programma volgt via de gemeenten, lokale en sociale media en via het Facebook-evenement 'Open Dag West Brabantse Waterlinie/ Fort Henricus'

Landschappen van Allure

Landschappen van Allure is een investeringsprogramma van Provincie Noord-Brabant voor natuur- en landschapsprojecten, met als uitgangspunt het behoud van het landschap voor de toekomst. Mooie en karakteristieke landschappen houden Brabant aantrekkelijk om in te wonen, werken en recreëren. Dankzij investeringen, participatie en innovatie is landschap de Brabantse Wal de afgelopen jaren doorontwikkeld. De provincie heeft in totaal € 56 miljoen in 8 projecten in 3 Brabantse landschappen (de Brabantse Wal, het Groene Woud en de Maashorst) geïnvesteerd. De Open Dag op zondag 20 oktober is de afronding van het project Landschappen van Allure als het gaat om de Brabantse Wal.

Meer berichten