Per voorstelling kunnen ongeveer 1200 bezoekers terecht op drie overdekte tribunes. Foto: Dick Vermaas Fotografie.
Per voorstelling kunnen ongeveer 1200 bezoekers terecht op drie overdekte tribunes. Foto: Dick Vermaas Fotografie. (Foto: DICK.VERMAAS- FOTOGRAFIE)

Posters voor 'Supersum' zijn af: 'een mannen- en een vrouwenposter'

De posters voor openluchtspektakel 'Supersum' van stichting De Vierschaar zijn klaar. Gisteravond werd de cast van 'Supersum' tijdens de repetitie onder leiding van Arthur van Broekhoven ermee verrast. Dat gebeurde in De Stoelemat, waar zo'n 120 spelers tot in detail het spektakelstuk voorbereidden.

Het gaat om twee posters naar een ontwerp van Bergenaar Ivo Jansen. Nick Franken tekende voor de fotografie. Op de ene poster staat een Duitse soldaat centraal, op de andere een Bergse vrouw. "Een mannen- en een vrouwenposter, zeg maar. Ze zijn zeer stijlvol. Ze laten het scheve contrast zien tussen een trotse Duitse militair en een jonge vrouw. 'Supersum' gaat over hoe het leven zich hier in een bezette stad tijdens de oorlog voltrok. Mensen doen hun ding, worden verliefd, weten niet wie ze kunnen vertrouwen, zitten in hun rats over de afloop van de oorlog en niemand weet wie hoe hevig de komende confrontatie tussen Duitse bezetters en Canadese bevrijders gaat worden", aldus cineast Wouter van de Watering, die zelf meespeelt in 'Supersum' en mede aan de wieg stond van de posteridee.

De posters zijn op A3- en A4- formaat in een oplage van elk 250 exemplaren beschikbaar gesteld door sponsor Ricoh. Ze worden binnenkort door het promotieteam van De Vierschaar in de stad verspreid. De eerste exemplaren waren gisteravond voor het duo Bart Verberne en Ascania van Dijk en het koppel Femke Coppens en Ludwig Luijks. De eersten staan op de poster met de Duitse soldaat; de twee anderen op de foto met de vrouw.

'Supersum' wordt tussen 17 en 27 oktober negen keer uitgevoerd door zo'n 130 spelers op vesting De Waterschans achter Bruijs Jachtbouw aan de Havendijk. Het podium kent een achterwand van 28 meter breed, die is opgetrokken uit zeecontainers van acht meter hoog. Daarop wordt via projecties het decor van een bezette stad in oorlogstijd uitgebeeld.

'Special effects' zorgen voor een beklemmende sfeer. Ook de remake van de Canadese Shermantank en andere historische voertuigen doen eraan mee. Per voorstelling kunnen ongeveer 1200 bezoekers terecht op drie overdekte tribunes. Voor tickets en meer informatie over Supersum kijk op de website.

Meer berichten