Het publiek belandt op een filmset en maakt deel uit van Gold Finger, License to kill, Skyfall, Golden Eye, Spectre en al die andere hits.
Het publiek belandt op een filmset en maakt deel uit van Gold Finger, License to kill, Skyfall, Golden Eye, Spectre en al die andere hits. (Foto: )

Theaterbeleving met WoW-factor

Ans Goorden

Groots uitgepakt

De Maagd voegt graag extra beleving toe aan haar voorstellingen en drie daarvan krijgen in het nieuwe seizoen zelfs het WOW-label. Dit betekent dat je helemaal ondergedompeld wordt in de juiste sfeer en dat begint al op het voorplein. Zoals bij The Stones vs The Beatles Battle waarbij de fans zelfs ieder een eigen ingang nemen. Of bij The Music From James Bond die van het theater een filmset maakt.

BERGEN OP ZOOM - Beleving staat hoog in het vaandel bij De Maagd en bij vier nieuwe voorstellingen wordt extra groots uitgepakt. Deze krijgen de WOW-factor en heel wat zintuigen komen aan bod, ook in de foyer.

Als je een Beatles-fan bent ga je op 12 oktober de battle aan met een Stones-fan en andersom. Bij het kopen van je kaartje kies je al een zijde: voor The Beatles rechts en voor The Rolling Stones links in de zaal. Vanaf het podium stoken de twee bands met onder anderen Syb van der Ploeg als Mick en Harry Sacksioni als George het vuur lekker op en de mania komt terug als nooit tevoren.

Zelfs voor doorgewinterde liefhebbers van thrillers is de WOW-avond Ghost Stories een uitdaging die moed vergt. Op 9 november (net na Halloween) is iedereen extra gevoelig voor de spanning die enorm oploopt bij de Nederlandse versie van een 'brilliantly scary' West End-hit die wereldwijd 500.000 bezoekers trok. Bereid je voor, overal in De Maagd gebeuren de vreemdste dingen die niemand kan verklaren. Of je die avond nog naar bed durft …?! Ghost Stories is overigens niet geschikt voor publiek onder de 16 jaar.

De wereld van glamour en spionage gaat voor je open bij The Music From James Bond op 17 april. Het publiek belandt op een filmset en maakt deel uit van Gold Finger, License to kill, Skyfall, Golden Eye, Spectre en al die andere hits. Onze tip: trek je mooiste outfit aan voor een ontmoeting met je favoriete Bond-acteur.

Ook voor de jeugd is er een speciale WOW-voorstelling: De Griezelbus On Tour op 3 mei, voor iedereen vanaf 6 jaar. De Griezelbus staat op het voorplein van De Maagd geparkeerd en daar mag je echt in voor een ontmoeting met de schrijver, Paul van Loon.

Dat is het begin van een griezelavontuur vol verrassingen (zelf je drankje ziet er ineens heel anders uit) en een duik in de wereld van Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en P. Onnoval, Jimi Rip en andere nachtwezens.

Er zijn nog meer voorstellingen die met veel extra's een complete belevenis worden. Bij Tour de Legend op 17 maart mag een deel van het publiek meefietsen in de Giro d'Italia. Voor en na The Dublin Legends op 9 oktober zing je in de foyer mee met een Irish Music Session. Bij de Van Hoorne-kindermusicals: Sesamstraat Live!, Doornroosje en Brandweerman Sam Live! ga je met je held op de foto, doe je mee met een verkleedwedstrijd en swing je op het Sprookjesbal. Zo valt er voor elke leeftijd wat te beleven in het nieuwe theaterseizoen. Voor meer informatie:

www.demaagd.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten