In juni van dit jaar is het dilemmadoolhof geopend. Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen nog toe. foto: Marjan Stolk
In juni van dit jaar is het dilemmadoolhof geopend. Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen nog toe. foto: Marjan Stolk (Foto: MARJAN STOLK)

Dilemmadoolhof zoekt vraagbaken en aanspreekpunten

De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt mensen voor die op vastgestelde momenten op vrijwillige basis de taak als gastheer of -vrouw op zich zich willen nemen bij het Dilemmadoolhof en de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Vooralsnog gaat het om de donderdag-, vrijdag- en zaterdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30. Ook mensen die geïnteresseerd zijn, maar niet deze tijden beschikbaar, kunnen zich aanmelden.

In juni van dit jaar is het dilemmadoolhof geopend. Een interactief kunstwerk dat door Brabant Remembers geplaatst is tussen de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg. Het dilemmadoolhof draait om ervaringen die menslevens voorgoed hebben veranderd. De verhaallijnen in het doolhof zijn geïnspireerd op keuzes uit de 75 verhalen die Brabant Remembers ophaalde in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers aan het doolhof worden zich daar bewust van deze vaak levensbepalende keuzes. De keuze die bezoekers op elk kruispunt in het doolhof maken bepaalt het vervolg van het verhaal en daarmee de weg door het doolhof.
Het doolhof is overdag door eenieder gratis te bezoeken. Intussen is gebleken dat een behoorlijk aantal bezoekers de weg naar deze plek weet te vinden. Groepen toeristen uit het buitenland die met een tour de bevrijdingsroute vanaf Normandië volgen, dagjesmensen, toevallige passanten, scholen en dergelijke.

Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen in september en oktober van dit jaar nog toe. Daarmee is de behoefte ontstaan om mensen daar te woord te staan en als vraagbaak te dienen zowel bij het doolhof als bij de erevelden.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen rekenen op een uitnodiging van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal om in detail geïnformeerd te worden over zowel het doolhof als de erevelden. Aanmelden kan per mail naar m.scheffer@bergenopzoom.nl, voor 31 augustus.

In de eerste helft van september wordt contact met opgenomen voor een kennismakingsgesprek.

Audrey Tulkens
Meer berichten