Foto: Irma van Schaijk

Trouwbelevenissen

Ik blijf als trouwambtenaar nog steeds veel bijzondere dingen meemaken.

Kees had zijn Anneke via een datingsite leren kennen. Wederzijdse vrienden hadden hen aangeraden om te gaan daten. Van je vrienden moet je het maar hebben! Anneke zette heel veel info over zichzelf op haar profiel. Kees zei later in ons kennismakingsgesprek, dat hij bij het lezen van dat profiel steeds nieuwsgieriger werd. Hij bleef maar scrollen. Hij werd er scrolls van. Kees woonde al vele jaren bij zijn moeder in. Anneke was na een mislukt huwelijk ook alweer vele jaren alleen. Ze zei tegen mij: "Nou ja, niet helemaal alleen hoor, want ik heb een poesje." Ik heb daar verder geen vragen over gesteld. Ze vervolgde: "Op onze eerste date zijn Kees en ik een weekendje naar Rotterdam geweest, en voor we er erg in hadden liepen we daar al hand in hand." "Oh, volgens mij hebben ze daar in Rotterdam zelfs een mooi lied van", zei ik, maar dat snapte ze niet. Ze bleven dat weekend ook overnachten. Dat vond Kees spannend, dus dat werd een soort test-Kees. Het verliep verder allemaal goed, want ik mocht ze een jaar later trouwen.

Vechtscheiding?

Natuurlijk lopen er ook huwelijken op de klippen. Jammer, vooral als er vechtscheidingen volgen. Soms blijven man en vrouw, ondanks een scheiding, gewoon elkaars vrienden. Er is al genoeg ellende op de wereld. Jan en Kitty hielden het na drie jaar getrouwd te zijn helaas ook al voor gezien. Ik kwam Kitty toevallig na de scheiding ergens tegen. Ze vertelde het tegen mij en zei: "We zijn helaas gescheiden, maar we zijn niet kwaad op elkaar hoor. Zo af en toe wipt Jan nog wel eens binnen."

Tenslotte nog iets wat volgens mij niet echt gebeurd is hoor, maar ik vond het wel een leuke grap. Ene Henk zei tegen zijn lieve Charlotte: "Met onze koperen bruiloft wil ik graag met jou naar IJsland." "Nou, dat lijkt me hartstikke leuk", zei Charlotte, "wat moeten we dan wel niet doen als we onze zilveren bruiloft vieren?" "Nou", zei Henk, "dan kom ik jou weer halen."

Joli Deitz
Meer berichten