1st Cuddington (Warspite) Sea Scouts.
1st Cuddington (Warspite) Sea Scouts. (Foto: Zeeverkenners Karel Doorman)

Internationale uitwisseling zeeverkenners

Dit zomerseizoen vond een uitwisseling plaats tussen de Bergse zeeverkennersgroep Karel Doorman en de 1st Cuddington (Warspite) Sea Scouts. Deze uitwisseling vindt elke 3 tot 4 jaar plaats. De vriendschap tussen de scoutinggroepen dateert al van zo’n 40 jaar geleden.

Voor de jeugdleden, in de leeftijd van 10 tot ongeveer 18 jaar, is het elke keer weer een enorme belevenis om een hele week op ontdekking te gaan in het land van de bevriende groep. In de meivakantie bezocht de Karel Doormangroep Londen, de Engelse scouts brachten in de laatste zomervakantieweek een bezoek aan Bergen op Zoom.

Na een pittige overtocht en met veel vertraging door de harde wind, arriveerden de ruim 60 Engelse scouts op zaterdag 10 augustus in Bergen op Zoom. Zij hebben daarna de hele week genoten van veel leuke activiteiten op en rond het water. Zo hebben ze gezeild met de vletten van de Karel Doormangroep en stond een sportieve activiteit bij Kanoa Outdoor & Events aan het Veerse Meer op het programma.

Ook zwemmen bij Zwembad de Melanen mocht niet ontbreken en bij de molen ’De Twee Vrienden’ op Borgvliet kregen ze een rondleiding. In het kader van 75 jaar bevrijding hebben de Engelse scouts ook een bezoek gebracht aan het Canadese kerkhof. Tijdens deze week verbleven de Engelse scouts op het terrein van de Karel Doormangroep in de Bergse haven. Ook is de hulp ingeschakeld van roeivereniging Aquarius en de jeugdafdeling Aan Lager Wal van Watersportvereniging De Schelde om te ondersteunen bij de huisvesting.

Meer berichten