Julí en Chloë in hun duoles piano
Julí en Chloë in hun duoles piano (Foto: )

Open lesweek van CKB-cursussen

Muziek, Dans, Theater, Beeldend: je kunt het gratis uitproberen en meedoen met de CKB cursisten tijdens de Open Lesweek. Die is voor jong en oud van 26 tot en met 31 augustus en iedereen is welkom, je hoeft je niet van te voren aan te melden. De open lessen staan in een speciaal rooster op www.ckboz.nl en in een folder die huis-aan-huis verspreid wordt in de gemeente Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Heel was enthousiaste CKB-cursisten zijn ooit begonnen met een kennismaking tijdens de jaarlijkse Open Lesweek. Inmiddels zijn ze kind aan huis bij het Centrum voor de Kunsten aan de Burg. Stulemeijerlaan en beleven veel plezier aan zingen, musiceren, dansen, acteren en kunst maken.
Julí en Cloë mochten voor de foto op de piano zitten tijdens hun wekelijkse duoles. Julí: "Meneer Ted maakt altijd grapjes! Ik ga ook graag naar ballet. Ik hoop dat mijn vriendinnetjes ook op les gaan."

Ook Lilian combineert dans en muziek bij het CKB. Ze speelt in seniorenorkest Young4Ever en het Klarinetchoir, en leeft zich uit bij de Zumbales. "Wat mij betreft mag dit nog jaren doorgaan, ik leer steeds bij en het is erg gezellig". Arthur kreeg de kans om voor SENA-awardwinnaars te spelen en trad in Gebouw-T op met een CKB Popband. "Als je altijd al een instrument wilde bespelen, doe het gewoon, je kunt bij het CKB nog zoveel bereiken".

Fenne zou best viool willen leren. "Maar ik doe al drie cursussen: Theaterlab, Jongerenkoor After-8 en Jongerenatelier. Het is heel leuk, je kunt hier heel veel doen." Janneke zingt in het kinderkoor, zit op pianoles en is een Musical Kid. Ze vindt het allemaal even leuk, wil zelfs musicalster worden. "Tegen mijn vriendinnen zeg ik: dit is iets voor jou, kom eens een keer kijken!".

Jan Ruud creëert originele cadeaus in het Glasatelier. "In de kunst kan ik mijn gedachten de vrije loop laten. Het belangrijkste is dat ik er heel blij van word. Pure ontspanning, een echte aanrader!" Pieter deelt zijn gitaarles met zijn moeder. "Heel gezellig: samen oefenen, elkaar helpen en ook samen optreden. Gelukkig houden we allebei van rock."

Jorn (saxofoon) en Jesse (drums) zijn doorgestroomd naar de Vooropleiding muziek bij RSG 't Rijks. Jesse: "Ik krijg op het CKB slagwerk van Jeroen en piano (bijvak) van Annique. Ik oefen veel en was een van de 2000 drummers aan zee met Cesar Zuiderwijk." Macy danst het liefst voor volle zalen, soms zelfs op spitzen. "Ik ben bij CKB dans terecht gekomen omdat een vriendin mij meenam naar een proefles en ben nooit meer gestopt!"

Imme koos na klassiek ballet voor moderne dans o.a. bij de presentatiegroep Grondwerk. "Hier maken we de dans zelf. Ook doe ik zang, lichte muziek en probeer steeds nieuwe dingen uit.

Ontdek het tijdens de open lessen van 26 tot en met 31 augustus. Heb je die gemist dan kun je een gratis proefles aanvragen. Kijk voor meer info en de complete verhalen van deze CKB cursisten op:

www.ckboz.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten