De originele TV-cast van Brugklas (NPO Zapp) komt op 22 november naar De Maagd voor Brugklas de musical.
De originele TV-cast van Brugklas (NPO Zapp) komt op 22 november naar De Maagd voor Brugklas de musical. (Foto: )

TV-sterren op het Maagdpodium

Er komen heel wat grote namen naar Bergen op Zoom in het nieuwe theaterseizoen. André Dongelmans, Sita, Tanja Jess, Bram van der Vlugt, Wieteke van Dort, Mariska van Kolck, Tony Neef, Beau Schneider, Jon van Eerd, Ridder van Kooten, Alexander Alphenaar, Victor Löw, Henriëtte Tol, de TV-cast van Brugklas, de figuren uit Sesamstraat en nog veel meer bekende sterren spelen een glansrol in een toneelparel of musical. Kijk voor alle voorstellingen en de bijhorende trailers op www.demaagd.nl

Door Ans Goorden

BERGEN OP ZOOM - André Dongelmans is bekend van zijn rol in De Luizenmoeder. Hij speelt net als Laus Steenbeeke (o.a. Flodder) in de Nederlandse versie van Ghost Stories, 9 november in De Maagd. Deze West End-hit trok wereldwijd 500.000 bezoekers en is volgens de Daily Express 'Brilliantly scary'. André: "De horrorverhalen van Dr. Kuiper zou zelfs ik niet kunnen uitleggen". Laus: "Ik kan niet wachten tot het kippenvel bij het publiek".

Theatercoryfeeën Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort delen op 10 maart het Maagdpodium voor de thrillerkomedie Enkele Reis, die voor liefhebbers van TV-detectives een echte must-see is. Mariska van Kolck schitterde vorig seizoen als Kniertje in Op Hoop van Zegen en is nu een van de sterren op schnabbeltour in de musical Haal het doek maar op (11 maart). Samen met o.a. Tony Neef (Miss Saigon) maakt ze je deel van het artiestenleven en laat ze de hele zaal meezingen. Victor Löw (o.a. Flikken Rotterdam), Peter Bolhuis (Soldaat van Oranje) en Henriëtte Tol (GTST) spelen de hoofdrollen in De Aanslag (26 mei) die 10 jaar na het overlijden van schrijver Mulisch en met 75 jaar bevrijding helemaal actueel is. Beau Schneider (GTST) is met de hele cast een dag met ouderen op stap geweest voor zijn rol in Hendrik Groen (14 januari). Beau: "Ik kijk er naar uit om nog een keer in zijn huid te kruipen. Er zit zoveel moois verscholen in zijn personage; hij is geestig met een hart van goud, maar heeft ook een lichte zweem van tragiek over zich heen." De cast bestaat uit jonge acteurs, want, zegt regisseur Gijs de Lange: "In elke bejaarde zit een jong iemand verborgen!".
De originele TV-cast van Brugklas (NPO Zapp) komt op 22 november naar De Maagd voor Brugklas de musical, met Max, Selma, Emma, Jamie en een compleet nieuwe Brugklasser. Sita Vermeulen (Disney Channel) wordt Doornroosje in de Van Hoorne-musical met veel beleving voor de hele familie (15 december). Van dezelfde makers is Sesamstraat Live, de nieuwe familiemusical die het jonge Maagdpubliek op 27 oktober als een van de eersten meemaakt. Natuurlijk zijn Bert en Ernie, Elmo, Tommy en Koekiemonster van de party, net als Janouk Kelderman (Het Klokhuis). Meer toppers op www.demaagd.nl
Voor alle jonge acteurs in spé is er de Open Lesweek CKB van 26 tot en met 31 augustus waarbij je gratis mee kunt doen met o.a. de lessen Musical Kids en Theaterlab. Kijk op:

www.ckboz.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten