Foto: Sonn Franken

Bourgondische Krabbenfoor in hitte en regen

Voor de 55ste keer was het centrum van Bergen op Zoom dit weekend gevuld met meer dan vierhonderd marktkramen. De Krabbenfoor is dan ook één van de grootste jaarmarkten van ons land. Er was bovendien volop entertainment.

Door Sonn Franken

In en om het Markiezenhof bevond zich een Franse markt, maar ook een Pasar Malam, Festival van het goede leven (mini-markt) en Sport en Healthy zone. Enkelen trotseerden de eerste dagen de hitte om de beste koopjes te scoren, anderen vertoefden in de avond op het terras. Tussen de buien door in het weekend gingen een stuk meer mensen de deur uit.

De weergoden zaten eens een keer niet mee. De donderdag en vrijdag waren bloedhete dagen, waarbij de temperaturen opliepen tot boven de 40 graden. Gedurende de middagen was het dan ook erg stil. Mensen trokken naar het water, of bleven thuis naast de koelkast zitten. In de avonduren trok het publiek dan toch vooral naar de pleinen, waar live muziek was.

De zaterdag was anders, beginnend met fikse regenbuien zelfs, maar gelukkig trok het gedurende de middag bij. Je kon merken dat het een stuk koeler was. Het publiek liet zich weer zien en struinde langs kramen, eettentjes en de vele terrassen. Daar was het aangenaam vertoeven met een natje voor je neus. Wie honger had, hoefde niet naar huis. Je kon zo aanschuiven bij een restaurant of pop-up eetgelegenheid. En met een volle maag kon je weer wat langer blijven zitten. De vette regenbui die er in de avond viel, kon de pret niet meer drukken. Vakantietijd en Bourgondische Krabbenfoor zorgen immers altijd voor gezelligheid, en dat tot in de late uurtjes.

Meer berichten