Voor iedereen die zelf in een show wil zingen, spelen of dansen zijn er tal van cursussen bij het CKB. Foto: Corné Van der Stelt.
Voor iedereen die zelf in een show wil zingen, spelen of dansen zijn er tal van cursussen bij het CKB. Foto: Corné Van der Stelt. (Foto: Corné Van der Stelt)

Welkom in de showbizz in de Maagd: het nieuwe theaterseizoen

Karin Bloemen, Pepijn Gunneweg, Percossa, Ellen ten Damme, Jochem Nooyen, Het Groot Niet Te Vermijden, Tineke Schouten… de showbizz-sterren bereiden zich al voor op hun theatertour 2019-2020. Ze komen ook naar Bergen op Zoom en heten je in De Maagd welkom voor een avondje humor, illusie, muziek, dans, acrobatiek, avontuur en verrassend spektakel. Bekijk nu al hun trailers op www.demaagd.nl.

Een show prikkelt al je zintuigen, een live ervaring waarbij heel wat theatertechniek komt kijken. Licht, geluid, decors, kostuums, beeld, ongelooflijke of sfeervolle scènes, verrassende effecten: de showbizz ten top. Toch zeker als het gaat om bijvoorbeeld Pepijn Gunneweg (The Ashton Brothers). Zijn nieuwe voorstelling The Great Wonder is een vierdimensionaal spektakel dat zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. Acts die nog niet eerder het podium hebben gezien, nu wel! Pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en poëtische nummers die je weer even in wonderen doen geloven.

Ook Percossa gebruikt volop illusie in Double Bill. Deze 'Best Percussion Group Benelux' brengt onder regie van Karel de Rooij (Mini & Maxi) een wervelende avond die je van begin tot eind versteld doet staan. Met de meest verrassende instrumenten en attributen vliegen ze over het podium en zuigen ze je mee in een arena waar niets is wat het lijkt. Als je altijd al naar het Groot Niet Te Vermijden wilde gaan dan krijg je nog één kans, want deze creatieve en muzikale duizendpoten beginnen aan hun afscheidstour. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten, Goeroe Boeroe Bhagwan die je spiritueel komt oplichten…

Krijgen het GNTV al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk, zoals altijd en met veel humor. Wie denkt dat zijn gedachten veilig zijn, komt bedrogen uit bij Privacy, de mind-illusieshow van Jochem Nooyen in de CKB Theaterzaal (onder andere bekend van Rundfunk en Uri Geller).

Naast al dat mannelijk vertoon schitteren dé vrouwelijke diva's van de showwereld. Tineke Schouten laat in Highlights alleen de beste van de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes voorbijkomen. Met Ellen ten Damme en haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra ga je (als een van de eersten) op reis naar het exotische zuiden. Je start in het swingende Parijs en onderweg naar Casablanca weet Ellen je helemaal in te palmen met charisma, muziek en spannende ontmoetingen.

En dan is er natuurlijk Karin Bloemen! Ze zingt en danst in Souvenirs, "een rijke show met live muziek, dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor" (AD). Kijk voor de speeldata van deze en andere theatersterren op de website. Voor iedereen die zelf in een show wil zingen, spelen of dansen zijn er tal van cursussen op elk niveau bij het CKB.

Meer berichten