Foto: Sonn Franken

Krabbenfoor 2019: groots en volop entertainment!

Nog even en dan begint alweer de 55ste editie van de Krabbenfoor in Bergen op Zoom. De organisatie zet donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli hoog in met diverse themagebieden en met volop entertainment voor jong en oud.

Naast de vertrouwde Pasar Malam en het braderie gedeelte zijn er ook nieuwe initiatieven zoals de Franse Markt, het Kinderplein en het Festival van het Goede Leven.

Braderie

Met meer dan 220 kramen, attracties en foodtrucks vormen het decor van het grootste gedeelte van het Krabbenfoor parcours. Een braderie met een grote diversiteit aan producten voor ieders portemonnee. Locatie: Zuivelstraat, Wouwsestraat, Stationsstraat, Sint-Josephstraat, Voetboog, het Zuivelplein en de Lievevrouwestraat.

Festival van het Goede Leven

De Krabbenfoor nieuwe stijl wordt het ook wel genoemd, een vrolijke straat met een diversiteit aan producten in originele kramen. Daarnaast is de straat versierd met kleurige olievaten, Tibetaanse vlaggenlijnen, fruitkisten, gekleurde marktkramen, Pakistaanse bankjes waar je even kan uitrusten van alle indrukken, flapperende vlaggen door heel de straat, je treft het hier allemaal. En als je eenmaal door de toegangspoort aan de zijde van het Zuivelplein bent gelopen zit je gelijk in de juiste sfeer. Het is tevens de doorgang naast de Parade plaats alwaar de Pasar Malam dit jaar wordt gehouden. Locatie: Lombardenstraat en de Voetboog (deels).

Franse Markt

Een stukje Frankrijk in de Bergse binnenstad, waar anders begint dat dan in het Markiezenhof. Zo’n 40 deelnemers zullen de kramen invulling gaan geven met kunst, brocante, eten en drinken, maar ook retro, handwerk en andere curiosa tref je hier aan. Neem ook gerust plaats op de diverse bistro sets die verspreid door de Steenbergsestraat staan, want ook deze straat is onderdeel van het Franse themagebied. Franse vlaggen, bistrosets, witte daken boven de kramen en een Frans muziekje zorgen direct voor die typisch Franse sfeer.

Mini-Markt

Hou je van knus en gezellig dan is de mini-markt zeker iets voor jou. Kleinere kramen, smalle straatjes en de meeste mooie panden van de stad zorgen voor een gezellig sfeer en ambiance. Deze mini-markt is de plaats waar je, naast alle lokale ondernemers, vooral startende ondernemers en kleinschalige bedrijven tegen zal gaan komen. Dus ga jij voor uniek en verrassend laat dan zeker deze markt niet aan je voorbij gaan!

Kinderplein

Het Sint-Catharinaplein is volledig ingericht tot waar kinderparadijs. Naast een podium vol met lokale talenten zorgt Entertain&zo voor volop kinderentertainment. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij de schminkstand, zijn er meet en greets met je favoriete kinderhelden zoals Chase uit Paw Patrol en Olaf uit Frozen, zijn er diverse kinder cocktail workshops en is er op zondag zelfs een kinder bingo. Ook kan je plaatsnemen in één van de vele kinderattracties op het plein. Uiteraard is er ook een groots terras waarop de ouders het gehele plein goed kunnen overzien. En kom je op de fiets? Helemaal handig, want er is ook een extra fietsenopvang op het Sint-Catharinaplein.

Sport en Healthy

De Sport en Healthy is een nieuw themagebied binnen het Krabbenfoor parcours. Op dit gedeelte van het parcours tref je lokale ondernemers en ambulante handelaren aan die zich volledig richten op een goed, gezonde levensstijl, maar je ook prikkelen tot het bereiken van sportieve hoogtepunten. Naast diverse kramen is er ook ruimte voor actie en vermaak en voor de lekkerste, gezonde gerechten. Zo zijn er smoothies te verkrijgen, is er op zaterdag een open hardlooptraining en een hockey Clinic en op zondag kan je touwtrekken als team, dagelijks is de Tour de France te volgen in het Tour Café en op zondag is de derde Bergse touwtrekwedstrijd. House of Marqeez zal op zaterdag en zondag pop up dans voorstellingen verzorgen in de straat. Swingen gegarandeerd!

Pasar Malam

Voor veel mensen hoort een bezoek aan de Pasar Malam echt bij de Krabbenfoor. Dit jaar vanaf een vernieuwde locatie, het Thaliaplein. In de schaduw van de Peperbus waan je je even alsof je op een Oosterse markt loopt. De heerlijkste geuren afgewisseld met de kleurrijkste producten met op de achtergrond de prachtige klanken van Oosterse muziek, dat is de Pasar Malam! Je kan er terecht voor allerhanden producten en voor de smakelijkste gerechten. Je bereikt de Pasar Malam het beste vanaf de doorgang via de Lombardenstraat.

Entertainment

De Foligroup uit Hoogerheide zal dit jaar de muzikale start verzorgen van een bomvol entertainment programma door op donderdagmiddag door de straten van de stad te trekken. Daarnaast zullen ook de Uncle Sam Jazz Band, Bravoure, Lat Mar Ore en Expreszo het parcours muzikaal opluisteren. Op het hoofdpodium op de Grote Markt en bij het Beursplein is ook voor een divers en krachtig programma gezorgd. Op donderdagavond staat Crazy Little Things op de Grote markt en die gaan iets unieks doen in samenwerking met de Peperbus, op vrijdagavond bruist het Beursplein met optredens van onder andere Marijn van Geel, John de Bever, Nelis Leeman, Pascal Redeker en Ramon Prins.

Ook op de andere podia is genoeg te beleven, op vrijdagavond Backroad (country/blues) bij de Korte Bosstraat, Keo Maaskant (goochelaar en pianist) op het Kinderplein en zaterdagavond Frank van Etten bij café ’t Molleke in de Potterstraat. Daarnaast draait de DJ van het Goede Leven dagelijks plaatjes in de Lombardenstraat. Naast al het muzikale entertainment zijn er ook ballonnenclowns, kan je deelnemen aan een historische bierbrouwerij wandeling (kaarten via de VVV) en op zondag kan je in de Stationsstraat terecht bij de wagen van Iedereen een Rembrandt.

Meer berichten