Er zijn picknickmanden die je op mooie dagen in het museumcafé kunt bestellen en die je meeneemt naar de Franse tuin.
Er zijn picknickmanden die je op mooie dagen in het museumcafé kunt bestellen en die je meeneemt naar de Franse tuin. (Foto: )

Zomerse activiteiten bij Markiezenhof

Schaken met extra grote schaakstukken in de Tuinzaal of op de schaduwrijke Kleine Binnenplaats. Met de kinderen picknicken op het gras in de Franse Tuin. Creatieve workshops, spannende verhalen, speurtochten voor verschillende leeftijden. Spectaculaire roofvogelshows in historische setting. Een nieuwe tentoonstelling in de Schatkamers. Er is voor jong en oud heel wat te beleven in en om het Markiezenhof deze zomervakantie. Zie ook www.markiezenhof.nl/activiteiten.

Door Ans Goorden

BERGEN OP ZOOM - Een stralende of een druilerige dag: het maakt niet uit, want het is altijd goed weer voor een bezoekje aan het Markiezenhof. Ook als het een keer extra warm is, is het fijn om even de koelte op de zoeken van het stadspaleis waar je kunst en cultuur op allerlei manieren beleeft.

Zomerprogramma

Voor jong en oud is er een speciaal zomerprogramma met allerlei gevarieerde activiteiten. Schakers halen elke dinsdag en donderdag (toegang is gratis) hun hart op in de Tuinzaal waarin de vloer al een eigen zwart-wit schaakpatroon heeft.

Hiervoor werkt het Markiezenhof (onderdeel van het Cultuurbedrijf) samen met de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV, die je alle in en outs geeft van dit strategisch bordspel, en met De Bibliotheek waar je op elke zaterdagmiddag kunt schaken.

Voor de kinderen zijn er spannende speurtochten met uitdagende thema's en kans op een mooie prijs. Ook zijn er picknickmanden die je op mooie dagen in het museumcafé kunt bestellen en die je meeneemt naar de Franse tuin.

Taal, cultuur en plezier komen samen in nieuwe, creatieve workshops voor kinderen in de leeftijd van basischoolgroepen 3 en 4 of 5 en 6 die je op 10 en 17 juli bij het Markiezenhof kunt doen en waarvoor je je gratis aanmeldt via De Bibliotheek.

En elke woensdag of vrijdag loop je gewoon binnen voor een spannend verhaal in de Tuinzaal waar van 11.15 tot 11.45 uur voorgelezen wordt vanaf de nieuwe troon. De benedenverdieping is gratis toegankelijk, maar je hebt wel een kaartje (bij de Cultuurbalie) nodig voor de roofvogelshows op diverse woensdagen en zaterdagen.

Terug in de tijd

Met de historische kledij en boeiende presentatie waan je je in de tijd dat de bewoners van het Markiezenhof hier hun roofvogels hadden. Kinderen mogen zelfs meehelpen terwijl de bijzondere dieren hun kunsten vertonen en geruisloos over de hoofden van het publiek vliegen. In de Schatkamers van het Markiezenhof kun je binnenkort de nieuwe tentoonstelling bewonderen over de heren en markiezen in hun web.

Allerlei mogelijkheden dus om de drukte van strand en stad even te ontvluchten en je te dompelen in de magische sfeer van het oudste stadspaleis van Nederland. De kinderen zullen zich geen minuut vervelen terwijl de volwassenen heerlijk cultuur snuiven. Kijk voor alle info op:

www.markiezenhof.nl

Audrey Tulkens
Meer berichten