Foto: Dick Vermaas Fotografie

Paul Asselbergs: Groepsseks

Ik zat op een avond, ik was alleen thuis, lekker onderuit naar een voetbalwedstrijd te kijken. Op zeker moment werd er gebeld. Ik dacht: "Verdorie, toch geen bezoek zeker", want daar had ik helemaal geen zin in. Ik deed de voordeur open en wie stond daar? M'n buurman. Ik zei quasi enthousiast: "Hallo buurman, wat verschaft mij de eer?" Hij zei: "Paul, mag ik je even iets vragen? Ik hoop niet dat je er van schrikt, maar voel jij soms iets voor groepsseks?"

Ik wist niet wat ik hoorde en zei: "Je laat me wel schrikken, waarom wil je dat weten?" Hij zei: "Nou, er is hier een paar straten verder elke woensdagavond gelegenheid tot het hebben van groepsseks." Ik zei: "Gos, daar heb ik nooit eerder over nagedacht. Op woensdagavond ben ik meestal wel vrij, maar hoeveel mensen komen er dan op zo'n avond?" Hij zei: "Nou, als jij komt en je brengt je vrouw mee, dan zijn we met z'n drieën".

Een paar weken later begreep ik iets meer van het verhaal. Hij vertelde me dat hij weg was van z'n vrouw. Ik zei: "Dat hoor ik graag, ik wist wel dat jullie een goed huwelijk hadden". Toen zei hij: "Paul, je begrijpt me verkeerd. Ik ben niet weg van mijn vróuw, maar ik ben van mijn vrouw wég. Wij zijn, om 't je wat duidelijker te zeggen, uit elkaar!".

Ik schrok natuurlijk en vond het voor hen allebei heel erg. Ik vroeg of het definitief was, of dat er misschien nog wat te lijmen viel. Hij zei: "Het is onherroepelijk". Ik zei: "Gos, dat had ik nooit verwacht van jullie. Jullie konden het altijd zo goed met elkaar vinden, maakten leuke vakanties enzo, ik begrijp er niks van. Mag ik eens een onbescheiden vraag stellen: is ze soms niet goed in bed?"

Mijn buurman dacht even na, keek wat onverschillig om zich heen en zei: "Ach, de één vindt van wel, de ander vindt van niet".

Audrey Tulkens
Meer berichten