Tijdens de week staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlights. foto: Dick Vermaas Fotografie
Tijdens de week staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlights. foto: Dick Vermaas Fotografie (Foto: DICK.VERMAAS- FOTOGRAFIE)

Brabantse Wal Dag wordt week

de redactie

Organisatie wil meer publiek

Jaarlijks trekt de Brabantse Wal Dag meer dan 7000 bezoekers en staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlights. Dit jaar is er niet alleen een Brabantse Wal Dag, maar een hele week van de Brabantse Wal.

REGIO - "Op deze manier kunnen we een nog groter publiek bereiken”, zegt Dennis van Tilborg, woordvoerder van de organisatie. "We willen laten zien dat de Brabantse Wal enorm veel te bieden heeft, zeker op het gebied van voeding en recreatie. Van het Brabantse boerenleven tot wandelingen en fietstochten door de prachtige natuur.”

De week begint op zondag 8 september met de Woensdrechtse Boerendag. Hier vinden bezoekers alles wat met het boerenleven te maken heeft: van oude ambachten tot hooivorkdarten en een varken aan het spit. Er zijn 60 tot 80 kraampjes en kinderen kunnen er ponyrijden, ganzen drijven, schapen hoeden of klimmen in een stropiramide.

Woensdag 11 september bieden Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Natuurpodium een gevarieerd programma op verschillende locaties in het buitengebied van Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom. Donderdag 12 september gaan scholen op bezoek bij Klassenboeren op de Brabantse Wal. Hier leren kinderen over waar en hoe voedsel geproduceerd wordt door te voelen, te proeven en te doen.

Vrijdag 13 september is de extra editie ProefMei College on Tour met als spreker Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. "Ed heeft zijn wortels in Bergen op Zoom en kan vanuit zijn functie en loopbaan veel vertellen over het klimaat”, zegt Van Tilborg. Cabaretier Edo Berger sluit het evenement af met zijn visie op het klimaat en een duurzame wereld. Ook Edo heeft Bergse roots.

Zaterdag 14 september zijn de evenementen ‘Kijk binnen bij bedrijven’ en Kunsten in de Monumenten. Er is dan ook een fietstocht langs diverse boerenbedrijven en verzamel je de ingrediënten voor een heerlijk maal, dat aan het einde van de tocht wordt klaargemaakt op een bijzondere locatie.

Audrey Tulkens
Meer berichten