Sena Performers European Guitar Award 2019 - photo by Kim Balster
Sena Performers European Guitar Award 2019 - photo by Kim Balster (Foto: Kim Balster)

John Petrucci: 'Supertrots op deze geweldige award'

De Amerikaanse gitarist John Petrucci heeft zondagavond in Gebouw-T in Bergen op Zoom de Sena Performers European Guitar Award 2019 gekregen. Zijn Nederlandse collega Arjen Lucassen, de man achter Ayreon, reikte de prestigieuze award aan hem uit. Petrucci was ontroerd en erg blij met de award. "Deze prijs is zowel voor mijn werk als voor het werk van mijn bandleden."

BERGEN OP ZOOM - Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, een symfonische rockband. De 51-jarige stergitarist volgt met deze prestigieuze oeuvreaward, afgekort SEGA, zijn landgenoot Joe Satriani op. Die kreeg vorig jaar de prijs uitgereikt.

De avond werd een hommage aan Petrucci en zijn oeuvre. Bekende Nederlandse gitaristen zoals Pablo van de Poel van DeWolff, Joe Tal, Eric Vaarzon Morel en Marcel Singor traden op. Ook de twee voormalige Nederlandse winnaars, Jan Akkerman en Dany Lademacher, speelden een aantal songs met de huisband.

Petrucci werd met filmpjes gefeliciteerd door voormalige winnaars Steve Vai, Joe Satriani, Adrian Vandenberg, Steve Lukather en Walter Trout. Ook alle andere leden van Dream Theater fêteerden in beeld hun bandgenoot. Na de uitreiking speelde Petrucci zelf een aantal songs waaronder een Lynyrd Skynyrd-nummer met zijn vrouw Rena Sands.

Dream Theater

Petrucci wordt in de wereld van de metal- en progressieve rock gezien als de allergrootste. Met zijn band Dream Theater trad hij begin jaren '90 in de voetsporen van grote bands zoals Rush, Yes en Genesis. Petrucci is de opvolger van Joe Satriani, Joe Bonamassa en Steve Vai, die de Award ook in Bergen op Zoom uitgereikt kregen.

Eerdere winnaars

Eerder wonnen grote namen zoals Guns N' Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto de Sena Performers European Guitar Award. Ook de Nederlandse gitaristen Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher kregen de award.

Audrey Tulkens
Meer berichten