Bijenstal
Bijenstal (Foto: Pieterjan van Eekelen)

Open dagen op de bijenstal

Op 13 en 14 juli zijn de jaarlijkse open imkerijdagen, dé gelegenheid bij uitstek om een antwoord te krijgen op uw vragen over het mysterieuze en boeiende leven van honingbijen. Leden van Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant zijn op deze dagen van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig bij de bijenstal van hun vereniging aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 106 te Ossendrecht.

Er is een observatiekast aanwezig waar u de bijen (veilig achter glas) kunt waarnemen. U zult verbaasd staan over de orde en rust die er heerst in de volle kast en over de constante werklust van deze voor ons voedsel zo belangrijke insecten. wat doen ze toch heel de tijd in de donkere woning? waarom blijven de meeste bijen binnen en vliegt maar een gedeelte naar de bloemen? En dan nog het "wondertje" honing: de smakelijke en gezonde honing is veel meer dan de nectar door de bijen uit de bloemen verzameld en is zowel plantaardig als dierlijk! Laat dat en nog veel meer maar eens uitleggen door de aanwezige imkers.

Voor informatie: bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.com Kijk ook eens op: bergen-op-zoom.bijenhouders.nl (geen www). Als u een keer in een bijenkast wilt kijken kunt u een afspraak met een imker maken.

Meer berichten