Foto:

FW: Buitenspeeldag

En het eerste wat daar voor ons op staat is natuurlijk de Nationale Buitenspeeldag. Dit heeft woensdagmiddag 12 juni plaats gevonden op het speelveldje aan de Juliana/Emmastraat.

De kinderen hoeven we niet meer uit te leggen wat de Nationale Buitenspeeldag inhoudt, maar misschien dat we nog enkele papa's en mama's en ook oma's en opa's nog even moesten overtuigen van het nut van deze dag. Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan. En nu horen we u denken, ja, maar dat geldt niet voor de kinderen die hier in het Drievierde wonen. Wij denken dat dit ook voor hun geldt. Dus lekker buiten komen spelen met zijn allen. Alle kinderen die mee speelden waren vanaf 13.30 van harte welkom op het veld.

Wij zorgden voor een heleboel speelgoed en natuurlijk ook voor een springkussen. Voor de ouders en eventueel grootouders die meekwamen was er koffie en thee. En natuurlijk was daar ook wat lekkers voor de 30 kinderen
bij. Rond 17.00 uur was de middag klaar. Na 14.30 uur werd het droog en konden de kinderen gezellig buiten spelen.

Meer berichten