Feestelijke opening VVV Informatiepunt in de Gummaruskerk

Op zaterdag 29 juni vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe VVV Informatiepunt in de St. Gummaruskerk. Met de officiële presentatie van de Stads Herauten Steenbergen én het startschot voor de aansluiting van Steenbergen bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Vol trots openen we op 29 juni het VVV informatiepunt in de Gummaruskerk te Steenbergen, een plek waar we nader invulling geven aan onze recreatieve ambities. Een mooie etalage voor de vele recreatieve en verblijfsmogelijkheden in onze gemeente Steenbergen én heel de Brabantse Wal. Graag bedanken we de Sint Annaparochie voor alle medewerking bij de realisatie van dit informatiepunt.

Wethouder Esther Prent verricht de opening van het VVV Informatiepunt, samen met de exploitanten: Ton en Jacqueline Gillesse van Primera De Gilles, waar al jarenlang een VVV folderservice is en blijft. Op die manier kunnen inwoners en toeristen ook buiten de openingstijden van het VVV Informatiepunt informatie inwinnen.

Etalage voor recreatieve sector

Het VVV Informatiepunt biedt lokale en regionale ondernemers nog meer gelegenheid om zich te presenteren. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd om hun promotiemateriaal aan te leveren. In het VVV Informatiepunt krijgen verenigingen ook nadrukkelijk de ruimte om hun activiteiten en evenementen te promoten. Interesse? Neem contact op met de gemeente Steenbergen via 140167.

Wil je ook de gemeente Steenbergen op de kaart zetten en helpen in het VVV Informatiepunt als gastheer of gastvrouw? Bel dan voor meer informatie met de gemeente.

Stads Herauten Steenbergen

Het VVV Informatiepunt wordt ook de uitvalsbasis van de onlangs opgerichte Stads Herauten Steenbergen, die sinds kort stadswandelingen verzorgen op aanvraag en op elke laatste zaterdag van de maand.

De Stads Herauten Steenbergen zijn onderdeel van heemkundekring De Steenen Kamer, ondersteund door de gemeente en "Ons Steenbergen". De officiële presentatie van de 10 gidsen gebeurt door stadsheraut Ton Wennekers en wethouder Wilma Baartmans op 29 juni.

Klap op de vuurpijl

Met behulp van de Bergsche Battery uit Geertruidenberg lossen we letterlijk en figuurlijk het startschot voor de aansluiting van Steenbergen bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Dit gebeurt door voorzitter Willemijn van Hees van deze organisatie en burgemeester Ruud van den Belt. Het lidmaatschap van de VNV is één van de manieren waarop Steenbergen zijn rijke vestingverleden nieuw leven inblaast.

Stadswandeling en gratis midgetgolf

Het officiële programma, voor genodigden, vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur in de Gummaruskerk. Het startschot is om 13.15 uur op de Markt.

Op 29 juni kunnen jong en oud van 11.00 tot 16.00 uur op de Markt gratis een potje midgetgolf spelen. Deze gezellige en sportieve activiteit wordt mogelijk gemaakt door de winkeliers en horeca-ondernemers van "Ons Steenbergen" in samenwerking met Sportparkuitje.nl.

Vanaf 14.00 uur vertrekt er bij de kerk een stadswandeling waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden via www.vvvbrabantsewal.nl.

De totstandkoming van het VVV Informatiepunt Steenbergen is mogelijk gemaakt door het subsidietraject Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant. In dit geval toegespitst op de West Brabantse Waterlinie en de functie van Steenbergen als recreatieve poort in dit gebied.

Meer berichten