Kinderen van 6 tot 12 jaar proberen middels hun gesponsorde survival een bijdrage te leveren aan kinderen op de vlucht. Foto: Delil Souliman.
Kinderen van 6 tot 12 jaar proberen middels hun gesponsorde survival een bijdrage te leveren aan kinderen op de vlucht. Foto: Delil Souliman. (Foto: Delil Souliman)

Sterrenteam zorgt voor water in vluchtelingenkamp

Op 20 juni houdt het team van zwembad De Knotwilg samen met UNICEF West-Brabant & Tholen een zwemevenement voor het Sterrenteam om 16.45 uur.

Deze kinderen van 6 tot 12 jaar proberen middels hun gesponsorde survival een bijdrage te leveren aan kinderen op de vlucht. Opbrengst komt geheel ten goede aan de UNICEF drinkwaterprojecten in de vluchtelingenkampen. Wereldwijd zijn er maar liefst 48 miljoen kinderen op de vlucht door oorlog, armoede en natuurrampen. Velen van hen komen terecht in vluchtelingenkampen. UNICEF verleent deze kinderen hulp en voorziet hen in de eerste behoeftes.

Het Sterrenteam bestaat uit kinderen die graag willen zwemmen en waarbij niet zo zeer een diploma centraal staat. Elke periode van zes weken is er voor hen een ander thema. Op 20 juni staat deze survival op het programma.

Meer berichten