Foto: Marietcebiel

Natweer zorgt voor primeur op Straatspeeldag in Heerle

Woensdag 12 juni werd er weer een Nationaal Straatspeeldag in Heerle georganiseerd door de Stichting Heerl'k in samenwerking met verkeersgroep van Basisschool Berkenveld.

De organisatie moest 's morgens rond 10.00 uur besluiten dat de weergoden het echt onmogelijk maakten om deze dag buiten te vieren. Een slapeloze nacht, bracht een goed idee in de ochtend en dankzij de medewerking en souplesse van de uitbater van dorpshuis de Schalm kon er worden uitgeweken naar het Dorpshuis in de kerk.

Daar kwamen, ondanks de gulle, gulle regenbuien, vele "zonnestralen " binnen:

- Dhr. A. van Sprundel met goede alternatieven, koffie en thee;
- Grote inzet en flexibiliteit van de vrijwilligers om van het dorpshuis één grote speelplaats te maken;
- Een extra ruimte voor een echt parcours, compleet met discolampen voor een speciaal effect (en dat was buiten niet op deze manier zo gelukt!);
- Een leuke stagiaire van Funskillz, die jong én oud aan het dansen kreeg;
- Volop drinken en snoep, gekregen van Super de Buurt;
- En: alle enthousiaste kinderen, die weliswaar de traditionele zandberg en het voetbal moesten missen, maar toch enorm genoten van alle andere activiteiten.

De kinderen konden  springen op het springkussen, cake versieren, kaarsen beschilderen, mega twister doen of (limbo-) dansen. Én zoals het bij vele "zonnestralen" hoort: lekker van een ijsje genieten van Eeterij die 3. Waarvoor hartelijk dank.

Meer berichten